Angry Birds slaví 2 roky novým levelem Birdday Party

Populární multiplatformní hra Angry Birds oslavuje druhé výročí od vydání své první verze. Asi nikoho nepřekvapuje, že způsob této oslavy je naprosto tradiční. Přivítejte další nový level s názvem Birdday Party.

Angry Birds Birdday Party

Tip: přečtěte si také článek - Angry Birds Seasons slaví rok Draka

Že čas plyne jako voda, je vidět i na tomto příkladu. I přes platnost tohoto pořekadla se nám chce jen těžko uvěřit, že po Nokiáckém hadovi nejpopulárnější a neznámější mobilní hra Angry Birds je s námi už celé dva roky. Nicméně je tomu tak. Jak na svém webu uvádí autorské vývojové studio Rovio, vůbec první Angry Birds byly určeny pouze pro majitele iPhonů. Hra přišla s do té dobry nevídaně jednoduchým, ale přitom dokonale propracovaným konceptem, který spočívá v jediném lehkém úkolu zničit za pomoci naštvaných ptáků zelená prasata toužící po jejich vejcích. Postupem času vývojáři hru vylepšovali o nové ptáky s novými schopnostmi, nové levely s předělaným designem nebo různé speciální edice hry podle významným událostí v každém roce, které sdružuje speciální odnož hry s názvem Angry Birds Seasons .

Screenshoty z nového levelu oblíbené hry Angry Birds "classic"
Tip! podívejte se na všechny články o Angry Birds na mobilenet.cz

V Roviu se rozhodly oslavit dvouleté výročí svým typickým způsobem - vydáním nového levelu. Ten nese název Birdday Party, což lze volně přeložit jako oslava dne ptáků. Nejdříve ho samozřejmě vývojáři symbolicky stejně jako úplně první Angry Birds uvolnily na portál Apple App Store pro uživatele zařízení s iOS. Nyní se dostávají také na Android Market. Birdday Party obsahuje celkem nových 15 kol kde se to jen hemží dorty, balonky a dalšími narozeninovými blbůstkami.

Video

Během dvou let hra získala opravdu pozoruhodné množství hráčů a fanoušků, a je jen málo lidí, kteří vlastní moderní smartphone, a doposud nikdy nehrálo tuto hru. Dobře to ilustruje počet stažení jednotlivých edicí hry například na Android Marketu. Angry Birds "klasik" se nachází v kategorii počtu stažení 50 000 000 - 100 000 000, speciální Angry Birds Seasons 10 000 000 - 50 000 000, a nejnovější Angry Birds Rio 10 000 000 - 50 000 000. Tyto čísla však nejsou ani zdaleka kompletní, a zahrnují počet stažení pouze z Android Marketu. Lepší obrázek o popularitě Angry Birds si uděláte po přečtení našeho staršího listopadového článku - Angry Birds už překonaly půl miliardy stažení a porostou rychleji.

Angry Birds pro všechny platformy si můžete stáhnout zde

Zdroje: pocketnow.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze