Galaxy S21 FE se stále odkládá, Realme spojí síly s Kodakem

mNews
1
Galaxy S21 FE se stále odkládá, Realme spojí síly s Kodakem
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Samsungu unikají detaily o odkládaném Galaxy S21 FE, který by se měl představit v říjnu
  • Realme pravděpodobně naváže spolupráci s Kodakem a Honor představil elegantní X20 SE
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

V dnešním dílu mNews se podíváme na chystaný Samsung, odhalíme spolupráci Realme a Kodaku a vyrazíme na poloprázdný veletrh MWC. Pojďme na to.

S21 FE se stále odkládá, Realme spojí síly s Kodakem – mNews

Galaxy S21 FE nejdříve v říjnu

O příchodu Galaxy S21 FE se šušká delší dobu. Telefon byl odložen, pravděpodobně kvůli nedostatku čipů, avšak nadále se s ním počítá. Podle posledních úniků by měl být představen v říjnu, dokonce známe některé specifikace. Tělo se o pár milimetrů zmenší, 6,4palcový displej má nabídnout 120 Hz. Baterie s kapacitou 4 500 mAh pak určitě neurazí. Na renderech můžete vidět barevné varianty a stále platí, že FE nabídne plastová záda, i když kovový rámeček. Loňská varianta se povedla, snad tomu nyní nebude jinak.

Realme se spojí s Kodakem

Na sociální síti Weibo se vedení Realme pochlubilo fotografií z dosud neoznámeného modelu. Když už se s ní chlubí, tak vás asi nepřekvapí, že vypadá dobře. Někteří insideři pak hovoří o tom, že Realme připravuje spolupráci se značkou Kodak, který se v minulosti pokoušel prosadit vlastní telefon, ale tuto snaho vzdal. A faktem zůstává, že jestli někde Realme potřebuje nakopnout, je to právě foťák.

Honor X20 SE je elegantní

Znovuzrozený Honor se snaží zaujmout, v čemž mu má pomoci nový model X20 SE. Ten se pyšní krásně zpracovanou a elegantní zadní stranou se třemi fotoaparáty, ale hezky vypadá i zepředu, kde slibuje vážně tenké rámečky, i když trochu výraznější průstřel. Displej má 6,6", Full HD+ rozlišení a procesor Dimensity 700 sice podporuje 5G, ale řadí model spíše do nižší střední třídy. Telefon je zatím cílen primárně na čínský trh, ale osobně doufám, že se jej dočkáme i u nás.

MWC je veletrh duchů

Martin se byl podívat na probíhající veletrh MWC v Barceloně, který je letos poznamenán COVIDem. V jeho reportáži uvidíme poloprázdné haly, málo vystavovatelů i silná zdravotní opatření. Minimálně tam však narazil na zajímavý telefon ZTE AXON 30 Ultra 5G, který se k nám sice jen tak nepodívá, ale jeho čočky fotoaparátu stojí za pozornost.

Další novinky Samsungu se nám představí již 11. srpna a třeba Galaxy Z Fold3 už detailně známe z úniků. Všechny informace samozřejmě najdete na mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Akorát nevím, kde se v tom spojení vezme foťák. Firma kodak je totiž už jen prázdná slupka bez fotografického obsahu. Foťáky nenavrhuje, nevyrábí a neprodává. Pokud se pod tím jménem nějaké fotografické zařízení někde vyskytuje, tak je to levná Čína, kvalitou pro děti na hraní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze