Galaxy S IV prý nebude mít SoC Exynos a AMOLED displej

13

Samsung podle nových spekulací chystá po letech radikální změnu hardwarových komponent u své vlajkové lodi. Údajně. Galaxy S IV podle všeho nebude mít vlastní čipovou sadu Exynos přímo od Samsungu, a taktéž ani nebude používat oblíbený AMOLED displej. Co tedy bude používat?

Poté, co uniklo přesné datum konání akce Unpacked k představení Samsungu Galaxy S IV, se objevují další střípky informací k výbavě, se kterou tato budoucí jihokorejská vlajková loď přijde. Podle všeho nás čeká opravdové zemětřesení. Podle redakce serveru SamMobile.com údajně Samsung skončí s tradicí používání továrních procesorů Exynos a AMOLEDových displejů. Galaxy S IV prý bude obsahovat zbrusu nový čipset Snapdragon 600 od Qualcommu, jehož CPU jádra budou mít taktovací frekvenci 1,9 GHz. Stejný čipset používá například nové HTC One. Displej pak bude používat novou technologii Solux (další z řady vylepšených derivátů běžného LCD?) s rozlišením Full HD a úhlopříčkou 4,99 palce.

Procesor Exynos a displej AMOLED už v další generaci nejlepšího Samsung smartphonu možná vůbec neuvidíme

Další 100% "spolehlivé" informace se týkají pamětí. Operační RAMka nabídne 2 GB a vnitřní úložiště bude nabízeno ve verzích 16, 32 a 64 GB tak, jak je dnes u vlajkových lodí běžné. Fotoaparát přijde s rozlišením 13 megapixelů. Je dost pravděpodobné, že Samsung přijde rovněž s určitou inovací fotoaparátu. Rozměry očekávaného přístroje snad budou vypadat takto - 140,1 × 71,8 × 7,7 milimetrů a hmotnost 138 gramů. Baterie bude stejně jako u loňského Galaxy S IV uživatelsky vyměnitelná. Materiál použitý při výrobě bude kombinace plastu (zadní kryt) a hliníku (obvodový rám), a to v barevných variantách black a white. Později určitě přibude i mnoho dalších.

Napsali jsme o Galaxy S IV:

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Slavo
Vtejto vete mate chybu oznacenia modelu: Baterie bude stejně jako u loňského Galaxy S IV uživatelsky vyměnitelná.
Kubyk002
dle meho nazoru u nas bude exynos(to jestli "obycejne" ctyrjadro nebo Exynos Octa si netroufam tvrdit) a super amoled, qualcom a lcd bude pro us trh, popripade pro asijsky trh, ale myslim na 95%, teda spis verim...Jestli vyjde s qualcomem tak to preziju, ale lcd..., bych se porozhledl u konkurence :-)
Kubyk002
A co by mne nejvic zajimalo, ze jsem nekde cetl, ze v sgs4 bude stejny cip fotoaparatu jako v v Xperii Z....nevite co je na tom pravdy? nebo jsou to stejne spekulace jako s tim displayem nebo procesorem....
diky :-)
Kubyk002
A co by mne nejvic zajimalo, ze jsem nekde cetl, ze v sgs4 bude stejny cip fotoaparatu jako v v Xperii Z....nevite co je na tom pravdy? nebo jsou to stejne spekulace jako s tim displayem nebo procesorem....
diky :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze