GadgetMix: zázračné pero a extrémně rychlá powerbanka

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jsme pro vás vybrali takřka zázračné pero, které dokáže kreslit a psát jakoukoli barvou si vzpomenete. Na výběr přitom máte více než 16 milionů barev a odstínů! Hledáte powerbanku, která by skutečně rychle nabíjela? Máme pro vás jednu, která podporuje Quick Charge 3.0.

Staňte se druhým Rembrandtem

Všichni, kdo si rádi kreslí, by měli zbystřit. Zajímavé pero Cronzy, které se objevilo na indiegogo.com, zaujme všechny, kdo se tomu věnují vážně, nebo si kreslí jen tak pro radost. Jedno jediné pero vám nabídne všechny barvy a odstíny světa. Můžete s ním kreslit nebo psát ve více než 16 milionech barvách.

Cronzy má ve svém tupém konci vestavěný skener, který během několika vteřin nasnímá libovolnou barvu ve vašem okolí, a vy jí tak můžete okamžitě přenést na papír. Druhou možnost výběru barvy pak nabízí mobilní aplikace, která bude k dispozici nejen pro Android a iOS, ale i pro mobilní Windows. V aplikaci si vyberete požadovanou barvu a odstín. Můžete si uložit často používané a oblíbené naskenované barvy. Zajímavé barvy je přitom možné sdílet s ostatními uživateli.

Cronzy

Pero funguje na principu míchání inkoustu z kazet, které obsahují základní barvy CMYKW (azurová, purpurová, žlutá, černá a bílá). Inkoust je přesně dávkován pomocí tenkých elektromagnetických ventilů a ke smíchání požadovaného odstínu se používá speciální algoritmus.

Cronzy

Kromě vyměnitelné kazety a elektromagnetických ventilů se podařilo do pera, které má rozměry 170 × 13,5 mm a váží 95 gramů, vměstnat ještě procesor ARM Cortex-M3, RGB senzor, Bluetooth 4 a dobíjitelnou Li-Pol baterii, která vystačí na 7 hodin provozu a která se dobíjí přes magnetický konektor na boku pera. Autoři nicméně pracují na delším zmenšení, které by udělalo používání pera Cronzy ještě pohodlnější.

Cronzy

Ještě jednu vychytávku si autoři pro budoucí majitele připravili. Nejen, že Cronzy dokáže kreslit a psát libovolnou existující barvou, ale nejste ani omezeni jednou tloušťkou čáry. Hrot je totiž vyměnitelný a v sadě jich naleznete rovnou pět s různou tloušťkou.

Cronzy

V tuto chvíli je Cronzy na výběr v černé a stříbrné barvě. V rámci kampaně můžete mít v limitované nabídce Early bird Cronzy Set za 199 dolarů (4 750 Kč) + poštovné, čímž ušetříte 100 dolarů (2 390 Kč) z budoucí maloobchodní ceny. Kromě pera a nabíječky sada obsahuje i pět vyměnitelných hrotů a dvě sady kazet s inkoustem. Předpokládané datum dodání je v květnu 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 26. 9. 2016
  • Požadovaná částka: 200 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 84 700 dolarů (19. 8. 2016 14:00)

Super rychlá powerbanky s Quick Charge 3.0

Před téměř rokem v polovině září představil Qualcomm novou generaci svého rychlého nabíjení Quick Charge 3.0, která je proti té předchozí rychlejší o 38 procent, proti první dvojnásobně a proti konvenčnímu nabíjení dokonce čtyřnásobně. Na indiegogo.com se nyní objevila tenká hliníková powerbanka Desire One Quick Charge 3.0 s kapacitou 5 000 mAh, která jako první na světě podporuje právě tuto technologii.

Powerbanka, která má rozměry 70,4 × 130,1 × 9,4 mm a váží 156 gramů, takže se vejde do kapsy, nabízí baterie s hybrid gelovou technologií, které jsou bezpečné pro cestování. Po jednom roce si udržuje 80 procent výkonu a během svého životního cyklu umožní 1 200 nabití.

Desire One Quick Charge 3.0

V horní části poverbanky je praktický barevný LCD displej, který zobrazuje v reálném čase informace o stavu baterie a nabíjení. Powerbanka disponuje pokročilou optimalizací nabíjení a vybíjení pro maximální efektivitu a zároveň řadou bezpečnostních pojistek proti přepětí a přehřátí. Při nabití přístroje bezpečnostní časovač automaticky ukončí proces nabíjení.

Desire One Quick Charge 3.0

Díky vysokému výstupnímu proudu 2,4A přitom můžete nabíjet hned dvě zařízení současně. Stejně tak může powerbanky fungovat jako most, kdy se současně sama nabíjí a přitom nabíjí připojená zařízení. Součástí balení jsou přitom hned dva kabely. Jeden má koncovku s microUSB, druhý pak s konektorem Lightning pro připojení zařízení od Applu.

Desire One Quick Charge 3.0

Powerbanku můžete mít ve čtyřech barevných provedeních: černé, stříbrné, zlaté a růžové. Na indiegogo.com vás přitom vyjde na 35 dolarů (830 Kč) + poštovné. Odhadované datum dodání je pak říjen 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 13. 9. 2016
  • Požadovaná částka: 2 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 2 624 dolarů (19. 8. 2016 14:00)

Zdroje: indiegogo.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze