GadgetMix: tablet ze smartphonu a 3,5mm jack s bonusem pro iPhone

18

V dnešním díle našeho pravidelného seriálu jsme pro vás vybrali dva velice úspěšné produkty, které mají daleko před koncem kampaně jisté, že budou realizovány. Zatímco Superscreen dá vašemu smartphonu displej a možnosti tabletu, RES kromě 3,5mm jacku přidá do iPhonu kvalitní digitálně-analogový převodník a bezdrátové nabíjení.

Bezdrátový displej udělá ze smartphonu tablet

Máte nadupaný smartphone, ale přece jen by se vám někdy hodil větší displej? Pokud nechcete investovat do podobně výkonného tabletu, mohlo by vás zaujmout zajímavé zařízení Superscreen, který přemění každý smartphone na desetipalcový tablet a bude vás to stát mnohem méně, než kolik byste zaplatili za skutečný tablet. O tom, že uživatele smartphonů tento nápad zaujal, pak svědčí i vybraný téměř 16násobek požadované sumy, a to kampaň zdaleka ještě nekončí.

Superscreen na první pohled vypadá jako běžný tablet. V těle s rozměry 241,8 ×172,5 × 7,9 mm naleznete IPS displej s nadprůměrným rozlišením 2 560 × 1 600 pixelů. Další hardware pak zahrnuje stereo reproduktory, dvojici fotoaparátů s rozlišením 5 Mpx vzadu a 2 Mpx vepředu, baterii s kapacitou 6 000 mAh, která vystačí až na 12 hodin provozu, USB-C konektor, Bluetooth 4.1 a Wi-Fi.

Superscreen

Princip fungování je přitom jednoduchý. Do vašeho smartphonu si stáhnete aplikaci Superscreen a následně zrcadlíte obraz telefonu do Superscreenu až na vzdálenost 30 metrů. Nezáleží přitom, jestli máte Android nebo iOS. Zařízení je kompatibilní s oběma systémy.

Superscreen

Jeden Superscreen v černé nebo bílé barvě můžete mít v limitované Early Bird nabídce už za 99 dolarů (2 500 Kč), což je například v porovnání s iPady nebo vybavenějšími tablety s Androidem nedosažitelná cena. Naopak uváděná budoucí maloobchodní cena 299 dolarů (7 560 Kč) je skutečně moc vysoká a za tyto peníze už můžete mít slušný tablet. Spíš se však zdá, že tvůrci tuto cenu záměrně přehnali, aby zdůraznili výhodnost své aktuální nabídky.

  • Odkaz: www.kicstarter.com
  • Do kdy: 20. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 795 887 dolarů (24. 3. 2017 11:00)

3,5mm jack pro iPhone 7 s digitálním převodníkem a bezdrátovým nabíjením

Jednou z novinek, se kterou přišel Apple u loňského iPhonu 7, je absence 3,5mm jacku pro připojení sluchátek. Jistě, můžete přejít na bezdrátová Bluetooth sluchátka nebo v případě drátových použít sluchátka s konektorem Lightning či adaptér s 3,5mm jackem, ale v tomto případě si však musíte vybrat, zda chcete poslouchat hudbu nebo nabíjet.

Na trhu se objevila celá řada různých adaptérů, které mají současně 3,5mm jack i Lightning. Zajímavý převodník RES, který dva týdny před koncem kampaně nasbíral na Kickstarteru více než čtyřnásobek požadované sumy, však kromě toho nabízí přidanou hodnotu, která potěší všechny milovníky kvalitního zvuku. Kromě obou portů má totiž v sobě integrovaný externí digitálně-analogový převodník (Hi-Res DAC 24 bitů 192 kHz) pro ještě kvalitnější poslech.

RES

Kromě této základní verze je k dispozici ještě pokročilejší RES +, který navíc přidává i podporu bezdrátového nabíjení, což je funkce, po které majitelé iPhonů už dlouhé roky zatím marně volají. Bezdrátové nabíjení je přitom kompatibilní s dnes nejrozšířenějším standardem Qi.

RES+

RES, který je k dispozici v černé a bílé barvě, je přitom jednoduše plug and play. K využívání všech jeho funkcí nepotřebujete instalovat žádný software. Stačí pouze zasunout do portu Lightning. Přestože RES řeší nedostatek 3,5mm jacku u iPhonu 7, díky jeho dalším funkcím ho ocení i majitelé dalších výrobků s jablkem ve znaku. Je kompatibilní, jak s iPhonem 5 a výše, tak i iPady a iPody Touch.

RES

V rámci limitované nabídky můžete mít RES už za 150 hongkongských dolarů (480 Kč). Za verzi RES + s bezdrátovým nabíjením pak zaplatíte 300 hongkongských dolarů (970 Kč). Odhadované datum dodání je už v květnu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 10. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 30 000 hongkongských dolarů
  • Zatím vybráno: 131 658 hongkongských dolarů (24. 3. 2017 11:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
pepa
.. bude sbírka i na "tašku" aby bylo kam dát to haraburdí?
fir9fly
Může mi prosím někdo vysvětlit proč má Superscreen poměr displeje 16:10, když smartphony mají poměr 16:9? Vím že běžné tablety mají takový poměr, ale u tohoto zobrazovače mi to přijde zbytečné, když tam budu mít trvale černé proužky.
Jirka.s
Wtf... Ten superscreen je vtip ne, ja cekal nejakou univerzalni dokovacku s displayem a ne takovou hovadinu. Vxdyt to uz si rovnou muzu streamovat obraz na telku nebo na monitor, stejne furt ten daný ukon musim provest na telefonu, tskze ve finale mam vetsi dispkay pouzitdlny leda tak na sledovani videa..
Blue Sun
Blue Sun
Ta redukce tedy vypadá dost příšerně.
Superscreen je zbytečná blbost. Vzhledem k rozlišení to bude vyžadovat výkonný smartphone, kterému navíc taková práce velmi rychle vyžere energii; o to více, že bude neustále vysílat přes BT/wifi. Tak či tak to bude velká a těžká obluda a cenově to nevyjde výhodněji, než mobil a tablet. Skvělý způsob, jak vzít nevýhody obojího a spojit je v jedno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze