GadgetMix: robotická koule pro prezidenta a magneťák z lepenky

Mobilní telefony nemusí sloužit pouze k telefonování. Ke svým mobilním miláčkům si můžete pořídit celou řadu příslušenství. Nalézt mezi ním můžete nejen úplné šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Tentokrát vám v našem seriálu ukážeme robotickou kouli, která nadchla prezidenta nebo japonské světelné pero.

Robotická koule, kterou si oblíbil i Obama

Na první pohled vypadá trochu jako kulečníková koule. Ve skutečnosti tato koule, které na sobě nemá žádné tlačítko, žádnou vrtulku nebo žádné kolečka, v sobě skrývá miniaturního robota. Při jeho vývoji byly použity technologie, které vyvinula americká NASA pro jednu z misí Apollo, ale hlavně je s ním skvělá zábava.

Stačí jen Sphero Robotic Ball protřepat a on začne měkce svítit. Ta pravá zábava však nastane, když ho položíte na zem. Sphero připojíte přes Bluetooth ke svému iPhonu, iPadu nebo smartphonu s Androidem a můžete ho snadno ovládat až na vzdálenost více než 15 metrů. Velkou výhodou je, že kromě několika oficiálních aplikací pro Sphero si může každý vývojář napsat svou vlastní aplikací. V současnosti existuje již více než dvacet aplikací pro Sphero. Můžete si s ním zahrát virtuální golf, ale také hrát s více hráči a jejich roboty. O kvalitách Sphero přitom svědčí i to, že jejím fanouškem je nejmocnější muž světa americký prezident Barack Obama!

Sphero má průměr zhruba 7,5 centimetrů a váží přibližně 186 gramů. Je vyroben z odolného polykarbonátu a je vodotěsný. Může být použit ve vodě i se snadno čistí. Pomocí LED diod může svítit tisíci barvami a nastavit si můžete tři různé rychlosti pohybu. Dobíjení přitom probíhá indukčně a plně se nabije za tři hodiny. Kapacita jeho akumulátoru mu přitom vystačí na 75 minut provozu.

Ovládejte Siri jako v 2001: Vesmírná odysea

Jste milovníkem sci-fi a vlastníte iPhone 4S nebo iPhone 5? Pak právě vás by mohl nadchnout IRIS 9000 voice control module for iPhone & Siri, který jako by z oka vypadl počítači s umělou inteligencí HAL 9000, který řídí kosmickou loď směřující k Saturnu, včetně onoho zlověstného červeného oka, které při řeči bliká do rytmu. Ostatně i jeho jméno na to odkazuje - IRIS je název hlasového asistenta pro iPhone SIRI pozpátku a číslovka je stejná jako u fiktivního počítače.

Jedna a zásadní změna tady ale je a to, že se vás IRIS 9000 nepokusí zabít. Svůj iPhone položíte do stojánku vedle modulu a aktivujete ho přiloženým dálkovým ovladačem. Telefon je s modulem spojen přes Bluetooth a modul funguje i jako hlasité handsfree. K jeho napájení poslouží 3 AAA baterie nebo ho můžete napájet přes USB.

Světelné pero ozvláštní každou fotku

Mezi Japonci je rozšířený zvyk upravovat fotografie pestrými rámečky a efekty. Právě proto získalo popularitu i Yozora Oekaki, světelné pero, které spolupracuje s iPhonem a iPadem. To umožňuje malovat do fotografie, ještě před samotným pořízením snímku. Každé pero nabízí 27 barev, kterými může kreslit, a je schopno malovat kromě spojitých čar i tečkované čáry nebo barvy v gradaci.

Kromě fotografií můžete pořizovat i videa, se kterými se můžete rovnou z aplikace podělit na sociálních sítí. Kromě pera v modré nebo oranžové barvě je součástí sady i praktický stojánek, který zajišťuje, aby zůstal telefon ve vzpřímené poloze, zatímco malujete. Pokud chcete pochopit, jak to funguje, a co se na tom Japoncům, tak líbí, podívejte se na následující video.

Mega magneťák z recyklované lepenky

V 80. letech zvláště ve Spojených státech frčely obrovské magnetofony nošené na rameni s hlasitostí puštěnou na maximum. Dnes, kdy světu vládne miniaturizace si svou hudbu nosíme v telefonu nebo miniaturní krabičce. Komu by se však zastesklo po takovém obřím magnetofonu a nechce se mu utrácet příliš mnoho peněz, může sáhnout po nápadu německého designera Axela Pfaendera.

Jeho BERLIN BOOMBOX vypadá jako obří magnetofon, ale ve skutečnosti je vyrobený z recyklované lepenky. Jeho rozměry jsou přibližně 35 x 11 x 25 centimetrů a váží zhruba 850 gramů. Karton je pak silný 3 milimetry. Z obchodu vám dorazí v rozloženém stavu a sami si ho sestavíte a můžete si ho i upravit podle svého.

BERLIN BOOMBOX má v sobě zabudované dva 5W integrované zesilovače, dva 69 milimetrové reproduktory, masivní kolečko hlasitosti a 3,5 mm stereo jack, který připojíte k mobilnímu telefonu nebo MP3 přehrávači. O napájení se pak starají tři AA baterie, které jsou součástí balení.

Retro vysílačka jako handset pro smartphone

Hráli jste si v dětství na policisty a toužili po opravdové policejní vysílačce? S CB Radio iPhone Handset si svůj dětský sen můžete snadno splnit. Vypadá jako byste skutečně utrhli dynamický mikrofon od staré policejní CB vysílačky. Jen s tím rozdílem, že na jeho konci je klasický 3,5 mm jack, přes který ho připojíte ke svému iPhonu nebo jakýmkoli jinému chytrému telefonu a můžete se vžít do své role.

Sluchátko funguje zároveň jako mikrofon i reproduktor a pracuje na 2 AAA baterie. Na něm najdete tlačítko pro přijmutí hovoru a zavěšení, které však bude fungovat pouze na telefonech s touto funkcí, tlačítko Mute, které ztlumí druhou stranu, takže budete mít pocit jako u skutečné jednosměrné CB vysílačky.

Zdroje: thinkgeek.com, firebox.com, thinkgeek.com, japantrendshop.com, firebox.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze