GadgetMix: co skrývá proslulá tokijská čtvrť Akihabara

1

Mobilní telefony nemusí sloužit pouze k telefonování. Ke svým mobilním miláčkům si můžete pořídit celou řadu příslušenství. Nalézt mezi ním můžete nejen úplné šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Tentokrát jsme se v našem seriálu soustředili výhradně na japonské gadgety. Řadu z nich koupíte v proslulé tokijské čtvrti Akihabara.

iPhone v umělé ruce

Jednoznačně nejbizarnějším a nejděsivějším pouzdrem na iPhone, které jsme, kdy viděli, je bezesporu Dokkiri Hand Case for iPhone 4. Nebo si dovede představit něco více bizarního, než když vytáhnete z tašky useknutou ruku, která má na hřbetu upevněný iPhone? Pokud byste si ho přece jen chtěli koupit, tak vás musíme zklamat. Pouzdro je totiž beznadějně vyprodané. Na výběr přitom bylo kromě ženské ruky i na zakázku vyrobená větší mužská ruka a dětská ručička. Všechny ruce byly vyrobené ze silikonu pleťové barvy a byly k nerozeznání od skutečné ruky včetně nehtů a čar na dlani.

Karaoke pro ohleduplné

Japonci milují karaoke, tedy zábavu, kdy amatérský zpěvák zpívá do hudebního základu, ze kterého je částečně nebo úplně odstraněn hlas původního interpreta. Ostatně samotné slovo karaoke pochází z japonského kara - prázdný a ōkesutora - orchestr. Japonci nicméně na rozdíl od západního pojetí, kdy se jedná o hospody, bary, herny, v nichž zájemci zpívají před celým podnikem, dávají přednost intimitě, kdy zpívají jen pro sebe nebo blízké přátele.

Požitek z karaoke, aniž by svým zpěvem rušili kohokoli z okolí, jim nabízí i iPhone iPad Noiseless USB Karaoke Mic, který je kompatibilní s iPhonem (3, 3G, 4, 4S), iPod touch (1., 2., 3., 4.) a iPadem (1, 2). Důležitou součástí je zvukotěsný uretanový kužel, který se nasadí na samotný mikrofon. Mikrofon připojíte přes USB k iPhonu, dále připojíte sluchátka a spustíte aplikaci Segakara, která je zdarma ke stažení na iTunes. Kužel si přiložíte k obličeji a pak už můžete zpívat dle libosti klidně v metru v ranní špičce a ven nepronikne ani pípnutí.

Brýle s Androidem pro filmové maniaky

Epson Moverio BT-100 není sice mobilní příslušenství, ale je zajímavou ukázkou toho, k čemu se dá také použít Android. Jedná se totiž o 3D head-mounted display, speciální brýle se dvěma 0,52-palcovými displeji s poměrem stran 16:9 a rozlišením 960x650, které vám zajistí takový filmový 3D zážitek, jako byste koukali ze vzdálenosti 20 metrů na displej o úhlopříčce 320 palců (8,128 metrů). Takový zážitek vám žádné domácí kino neposkytne!

Výhodou brýlí přitom je, že jsou poloprůhledné, takže při sledování filmu nejste zcela odříznuti od svého okolí. K brýlím přitom už nepotřebujete nic jiného. Běží už na Androidu 2.2 a podporují přehrávání formátů MPEG-4/MPEG-4 AVC/H.264, ACC, MP3. Uvnitř ovladače se pak navíc skrývá interní paměť 1 GB, kterou je možné dále rozšířit pomocí microSD karet. Díky podpoře Wi-Fi 802.11b/g/n se nicméně nemusíte omezovat pouze tím, co si nahrajete do přístroje, ale klidně si můžete streamovat video přímo z YouTube nebo jiného videoserveru. Baterie přitom vystačí až na šest hodin provozu.

Kočička, která se roztančí do rytmu

Hello Kitty, roztomilá kočička s velkou hlavou, vznikla v Japonsku v roce 1974 a postupně dobyla svět. Japonci jí milují a Hello Kity má v Japonsku dokonce dva tématické parky. Její podobu najdete například na samolepkách, pohlednicích, oblečení, doplňcích, školních pomůckách, nádobí, domácích potřebách a různých figurkách.

Srdce každého milovníka Hello Kitty zaplesá nad Dancing Hello Kitty Speaker. Postavička o rozměrech 295 x 370 x 245 mm neposlouží pouze jako reproduktor, ale dokonce vám k tomu zatančí. Stačí připojit mobilní telefon nebo MP3 přehrávač a kočička se rozezní ze skrytého reproduktoru. Chcete ještě víc roztomilosti? Stiskněte její levou tlapku a kočička se roztančí do rytmu. Hello Kitty vydrží na jeden zátah tančit dvacet minut, ale nic vám nebrání v tom, abyste jí pak stiskli tlapku znovu. K napájení slouží 3 AA baterie.

Klips, který rozšíří záběr fotoaparátu

Litujete někdy, že nemá fotoaparát vašeho smartphonu širší záběr? Obvykle oceníte širší záběr, když se snažíte vyfotit větší skupinku lidí nebo zachytit celou scenérii. Společnost Thanko nabízí zajímavý gadget Wide Angle Lens for Smartphones, které zvětší úhel záběru o 80 stupňů.

Nejedná se přitom nic složitého. Jedná se o klip s přídavným objektivem, který jednoduše nasadíte na smartphone a můžete fotit. Jeho předností je variabilita. Nasadíte ho stejně snadno na zadní fotoaparát, jako na přední kameru. Objektiv je přitom kompatibilní s iPhonem 5, 4, 4S, iPad mini a Samsungem Galaxy S III, ale můžete ho použít s každým telefonem, který je tlustý až 9 mm.

Zdroje: japantrendshop.com, japantrendshop.com, japantrendshop.com, geekstuff4u.com, geekstuff4u.com