GadgetMix: pancéřované pouzdro pro iPhone nebo psí stylusy

2

Mobilní telefony nemusí sloužit pouze k telefonování. Ke svým mobilním miláčkům si můžete pořídit celou řadu příslušenství. Nalézt mezi ním můžete nejen úplné šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Podívejte se na některé zajímavé kousky, jako je například superodolné pouzdro na iPhone nebo stylus ve tvaru jezevčíka.

Pouzdro na iPhone, které zastaví každou kulku

Původním účelem všech pouzder na mobilní telefony je ochránit drahý přístroj před poškozením. Přesto však žádné z takový pouzder nedokáže ochránit telefon před čímkoli. Pokud se chystáte do válečné oblasti, tak byste jistě ocenili, kdyby telefon vydržel i zásah kulkou.

A právě takové pouzdro nabízí japonská firma Marudai Corporation, která svůj 1-Inch Armor Plating Case pro iPhone 4 / 4S pyšně označuje za nejtěžší a nejodolnější před kulkou chránící pouzdro na telefon na světě. Slibuje, že přežije i zásah kulkou ráže .50. Tuto ráži mimo jiné používá například Browningův kulomet nebo těžké odstřelovačské pušky.

Taková odolnost však musí být něčím vykoupena a tím jsou v tomto případě rozměry a hmotnost. Pouzdro má rozměry 138 x 81,8 x 39,6 milimetrů. Přední část krytu je sice vyrobena z lehkého hliníku, ale na zadní část, která se k přední připevní čtyřmi masivními šrouby, byl použitý masivní ocelový plech tlustý, jak již název pouzdra napovídá, jeden palec, což je 2,54 centimetrů. Díky tomu se také hmotnost pouzdra vyšplhala na 2,1 kilogramů, takže ovládat telefon v tomto pouzdru si žádá obě ruce. Spíše než kulky byste si také měli dát pozor, abyste si telefon neupustili na nohu, protože to by se nemuselo obejít bez velice bolestivých následků.

Psí stylusy

S rozmachem kapacitních displejů, které se ovládají prsty, stylusy téměř vymizely. Pro některé přesnější činnosti je však přece jen lepší stylus než prst. Takový stylus přitom jen nemusí vypadat jako obyčejná plastová tyčka, ale že to jde i s vtipem ukazuje tato dvojice, která pochází z Japonska. Stylusy dozajista nadchnou všechny milovníky psů.

Menší Retriever shaped stylus má podobu retrívra a je určen pro telefony. Pro tablety je určen delší Dachshund shaped stylus, který má představovat jezevčíka. V obou případech slouží k malování po displeji psí čumák, a když stylus zrovna nepotřebujete, zacvaknete ho do barevného obojku, který je k iPhonu nebo iPadu upevněn přes konektor sluchátek.

Bluetooth utržené sluchátko pro staromilce

Stýská se vám po starých zlatých časech telefonování, kdy každý telefon měl velké bakelitové sluchátko? Retro Bluetooth sluchátko vás do těch dob přenese, ale za použití moderních technologií. Na první pohled vypadá, jako byste ho právě utrhli, ale stačí ho spárovat s jakýmkoli mobilním telefonem, který má Bluetooth, a můžete volat.

Telefonování s ním je pohodlné. Při bližším pohledu objevíte tři tlačítka. Jedním přijímáte a ukončujete hovory a dvěma nastavujete hlasitost. Sluchátko se dobře se drží a mikrofon a reproduktor jsou přesně tam, kde mají. To, že vypadá retro, přitom neznamená, že by měl stejně nekvalitní zvuk jako staré telefony. Digitální technologie zaručuje dokonale čistý zvuk. O napájení sluchátka se stará zabudovaný Lithium polymer akumulátor, jehož nabití trvá dvě až tři hodiny.

Noste telefon při sportu na zápěstí

S pomocí mobilního telefonu můžete dát běhání nebo jízdě na kole a dalším podobným sportům nový rozměr. S pomocí speciálních aplikací, které využívají GPS, můžete sledovat své časy, vzdálenost, trasu a další parametry. Otázkou přímo Nerudovskou je ale, kam s ním? Když si dáte telefon do kapsy, tak vám může vadit v pohybu a kdykoli se na něj budete chtít podívat, budete se muset zastavit a vyndat ho.

Řešením tohoto problému je jednoduchý návlek na zápěstí, který v sobě skrývá pouzdro. Je vyrobený z pružné lycry, takže padne téměř na každé zápěstí, a je poloprůhledný, takže přes něj uvidíte na to, co se děje na displeji telefonu. Zároveň se však nemusíte obávat toho, že by vám při prudkém pohybu telefon vypadl, protože je pevně obepnutý. Pouzdro je k dispozici v černé a v růžové barvě, což ocení především ženy, a je ho možné jednoduše vyprat.

Dok, který přetvoří iPad nebo iPhone v elektrickou kytaru

Jste náruživým hráčem na kytaru nebo se chcete na kytaru naučit hrát? Pak je právě pro vás tím pravým All Star Guitar dok pro iPad, který vypadá jako kytara a i tak funguje. S ním se naučíte chrlit riffy jako kytarový Bůh. Stačí jen vložit iPad do polstrovaného držáku. Spustit aplikaci All Star App, kterou naleznete zdarma na iTunes, a můžete se pustit do hraní. Na displeji se vám objeví struny a na hmatníku kytary máte k dispozici 84 podsvícených tlačítek, které vás provedou hraním doslova za ručičku.

Kytara, která je napájena 4 AA baterii, obsahuje řadu realistických zvukových efektů a můžete si tak zahrát nejen na klasické, ale i elektrické nebo basové kytaře. Kromě aplikace All Star App pracuje s mnoha populárními iPad a iPhone Apps, včetně GarageBand a WI kytary. Doprovodit na kytaru se můžete s kteroukoli skladbou ve vaší iTunes knihovně nebo si stáhnout některou z tisíců skladeb přímo pro kytaru. Zvuk se přitom line z vestavěného reproduktoru, pokud byste však nechtěli rušit okolí svou hudební produkcí, je zde i konektor pro připojení sluchátek.

All Star Guitar je kompatibilní s iPadem, iPadem 2, iPadem 3, iPhonem 4, iPhonem 4S a iPodem touch 4. generace.

Zdroje: japantrendshop.com, assiston.co.jp, smartstore.cz, whateverworks.com, firebox.com

Diskuze ke článku
Pokky
Super pouzdro, ale co když mi někdo do telefonu střelí z té druhé části kde není 1" ocel. Měli to udělat celo pancéřované.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze