GadgetMix: Kondomy pro iPady a adaptér pro lovy beze zbraní

2

Mobilní telefony nemusí sloužit pouze k telefonování. Ke svým mobilním miláčkům si můžete pořídit celou řadu příslušenství. Nalézt mezi ním můžete nejen úplné šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Tentokrát vám v našem seriálu ukážeme kondomy, které ochrání váš iPad nebo adaptér se kterým připojíte dalekohled ke smartphonu.

Speciální kondom ochrání i váš iPad

Obáváte se, že když si svůj iPad vezmete do přírody, tak dojde k úhoně? Nyní již nemusíte. Stačí, když si na něj navléknete speciální kondom Smartskin, který ho ochrání nejen před prachem, ale i vlhkostí. V každé sadě přitom naleznete tři kusy, které tak můžete nosit stále při sobě.

Od normálních kondomů se tyto liší nejen použitým materiálem, ale i rozměry. Vybrat si můžete ze dvou velikostí – pro iPad 2/3/4 a iPad mini. Vyrobeny jsou z měkkého a elastického ochranného termoplastu, která zachovává plnou dotykovou schopnost a propouští 98% světla k fotoaparátu. Jediným omezením tak zůstává nemožnost použití sluchátek a kabelů.

S mobilem na lovy beze zbraní

Všichni milovníci přírody a pozorovatelé přírody jistě ocení drobný zlepšovák, který úspěšně sbíral podporu na Kickstarteru. Se Snapzoomem se obejdete bez drahého fotoaparát s teleobjektivem. Jedná se o adaptér, který upevníte k dalekohledu a do něj pak upnete telefon. Dalekohled tak nahradí teleobjektiv a prodlouží ohniskovou vzdálenost fotoaparátu smartphonu. Například, když připojíte s pomocí Snapzoomu k iPhonu 5, jehož fotoaparát má ohniskovou vzdálenost 33 mm, libovolný obyčejný dalekohled s desetinásobným zvětšením dostanete teleobjektiv s ohniskovou vzdáleností 330 mm.

Adaptér je zcela univerzální a funguje se všemi hlavními chytrými telefony a všemi mono- či bikulární dalekohledy a dokonce i mikroskopy. Snapzoom zamkne telefon v pozici na šířku a přetvoří ho tak na široúhlý hledáček.

Jeho tvůrci slibují, že je jeho konstrukce natolik pevná, že ho můžete bezpečně nosit uchycený i při outdoorových aktivitách, aniž byste se museli o telefon bát. Zároveň je však jednoduchý na používání a telefon upevníte během pár sekund.

Malujte pastelkou na tabletu

Kapacitní displeje, které používají dnešní dotykové telefony a tablety mají jednu nevýhodu. Protože využívají elektrickou vodivost, a není je tak možné ovládat libovolným klacíkem jako rezistivní displeje. Jsou optimalizovaní na ovládání prsty, ale třeba při malování jsou prsty příliš tlusté a málo přesné.

Existuje celá řada stylusů pro kapacitní displeje. Pastelka iCrayon však patří mezi ty nejstylovější. Vypadá úplně stejně jako tlustá pastelka. Díky tomu se dobře drží v ruce a můžete s ní pohodlně nejen malovat, ale i psát. Jen si dejte pozor, abyste si jí nespletli s opravdovou voskovkou.

Peněženku už nikde nezapomenete

Hledáte každou peněženku? Pak vás jistě zaujme SmartWallit, který na začátku května úspěšně nasbíral podporu na Kickstarteru. Stačí, když si do ní vložíte malou krabičku, kterou spojíte se svým smartphonem přes Bluetooth 4.0. Jestliže se obě zařízení od sebe vzdálí na více než 10 metrů, tak SmartWallit začne hlasitě zvonit a v aplikaci SmartWallit se ukáže vzdálenost mezi oběma zařízeními. Při hledání svou peněženku snadno prozvoníte z telefonu nebo naopak stisknutím tlačítka na SmartWallit prozvoníte svůj telefon. Šikovnou funkcí je i vibrování v pravidelných intervalech, které vám připomene, že peněženku máte stále u sebe.

Zařízení však neslouží pouze k tomu, abyste se příliš nevzdálili od své peněženky, ale dokáže monitorovat, jak často svou peněženku používáte. Své finance, tak budete mít zcela pod svou kontrolou. Má v sobě zabudované senzory a tak zaregistruje každé otevření. Informace odešle do aplikace, která je tak schopná zaznamenat kdy a kde jste použili peněženku naposled. Aplikace vás přitom zeptá i na detaily platby. Dokonce se obejdete i bez peněženky. Pokud potřebujete pouze malou hotovost nebo platební kartu, SmartWallit poslouží, jako jejich držák.

SmartWallit však nevyužijete pouze se svou peněženkou. Můžete ho stejně tak připevnit na klíče, libovolnou tašku, batoh, ale i na svého domácího mazlíčka nebo dokonce dítě. Záleží čistě jen na vás.

Otevřete si pivo iPhonem

Nastává sezona grilování a s rostoucími teplotami roste i žízeň. Téměř každý z nás již zřejmě zažil situaci, že si chtěl otevřít lahev piva (abstinenti limonády), ale zrovna neměl po ruce otvírák. Ten sebou stále nosí opravdu málokdo, zatímco svůj mobilní telefon téměř každý.

Co takhle zkombinovat pouzdro pro iPhone 4/4S s otvírákem? Telefon sice v pouzdru dostane na zádech hrb, ale jinak vám otvírák při používání telefonu ani v nejmenším nepřekáží. Když ho zrovna nepotřebujete, odpočívá zasunutý v těle pouzdra, ze kterého se jednoduše vysouvá výřezem v zadní straně.

Zdroje: firebox.com, snapzooms.com, smartwallit.com, funnygifts.cz, megadarky.cz