Ceny nových iPadů v ČR: Apple iPad mini stojí přes 8 tisíc Kč

5

Včera večer jsme dočkali představení hned dvou nových iPadů. První mini verze a čtvrté generace původního velkého tabletu. Česká republika se nachází hned v první vlně dostupnosti a jistě není na škodu se podívat, kolik budou jednotlivé verze stát.

Apple na včerejší tiskové konferenci světu představil iPad mini a čtvrtou generaci iPadu, kterou ale víceméně nazývá stejně, jako generaci třetí, která byla představena na jaře letošního roku. Více informací se o iPadu mini a iPadu čtvrté generace dozvíte v našem katalogu. My se však nyní podíváme na to, kolik budou jednotlivé verze stát. Pro porovnání také přidáváme ceny iPadu 2, který se bude i nadále prodávat jako levnější alternativa. Na druhou stranu letošní iPad 3. generace vyklízí pozice a už se nebude prodávat. Plně jej nahraní včera nově představený iPad 4. generace. Měl tak opravdu krátký život.

Apple iPad mini a Apple iPad čtvrté generace

Než se přesuneme na tabulku s cenami, zopakujeme si, že se obou novinek dočkáme na našem trhu už 2. listopadu, tedy za necelé dva týdny. To ovšem platí jen pro Wi-Fi verze. Máte-li zálusk na verzi s podporou 3G (LTE je v našem případě nevyužitelné), budete si muset počkat o nějaký ten týden déle. Apple jejich dostupnost specifikoval pouze termínem „během listopadu“.

Apple iPad mini Apple iPad 4. generace Apple iPad 2
16 GB Wi-Fi 8 490 Kč 12 790 Kč 9 990 Kč
16 GB Wi-Fi + 3G 11 690 Kč 15 990 Kč 12 990 Kč
32 GB Wi-Fi 10 690 Kč 14 990 Kč neprodává se
32 GB Wi-Fi + 3G 13 890 Kč 18 190 Kč neprodává se
64 GB Wi-Fi 12 890 Kč 17 190 Kč neprodává se
64 GB Wi-Fi + 3G 16 090 Kč 20 390 Kč neprodává se

Všechny ceny pochází z oficiální e-shopu Apple a jsou včetně DPH.

Po shlédnutí tabulky můžeme konstatovat, že ceny iPadu mini jsou vyšší, než se předpokládalo. Nejlevněji jej seženete za 8 490 Kč, což je oproti největší konkurenci, Googlu Nexus 7, o více jak dva tisíce korun více. Nexus 7 nabídne navíc kvalitnější displej s pro mnohé lepším poměrem stran. iPad mini kontruje hodnotnějšími materiály, fotoaparátem a také lepší nabídkou aplikací, které jsou upraveny pro displej tabletu. V případě čtvrté generace velkého iPadu, která v prodejích nahradí třetí generaci, se ceny neměnily a zůstaly v mezigeneračním porovnání stejné.

Jak vidíte ceny vy? Přijdou vám adekvátní nebo naopak Apple hodně přestřelil? Jak odhadujete prodejnost nového iPadu mini? Prosadí se mezi silnou konkurencí s Androidem, nebo se bude muset Apple tentokrát spokojit s menším prodejem? Podělte se o své názory v diskuzi pod článkem.

Zdroje: store.apple.com

Diskuze ke článku
Jirka
To vážně potom nechápu proč iphone stojí dvacet, jenom protože se s něho dá navíc volat ?
Jánošík
Předraženo. Otroci v Číně vyrobí za otrocké ceny a nějaká gaunerská firma Apple se na tom napakuje. Inu otrokáři se nezapřou.... Zakladatel otrokářů Džobs už za trest natáhl brka.
ajax
Apple produkty si za ty ceny koupí jenom ubožák co si potřebuje vyléčit ego. Chápu aspoň lidi, kteří argumentujou tím, že tam je takový a takový procesor, takové rozlišení displeje apod a jiná platforma jim toto nabídnout nedokáže. Ale většina se zajímá jenom o shnilou hrušku na zádech...
Maxtil
... tři příspěvky a raději no comment, tolik úspěšných lidí kolem a u nás se to pořád neodpouští. To by mě zajímalo, jestli se podle podobných měřítek srovnávají třeba hodinky. Pomer cena - výkon, Casio vs. Omega (pokud zůstaneme u lidovější švýcarské značky) ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze