GadgetMix: polonahá Japonka pro iPhone a kapacitní lepidlo

2

Mobilní telefony nemusí sloužit pouze k telefonování. Ke svým mobilním miláčkům si můžete pořídit celou řadu příslušenství. Nalézt mezi ním můžete nejen úplné šílenosti, ale i řadu praktických vychytávek. Tentokrát vám v našem seriálu ukážeme bizarní japonský kryt na mobil nebo lepidlo, které vám umožní ovládat smartphone i v rukavicích.

Navlékací duch jako lampička pro iPhone

Tento roztomilý duch Lightclip vás nevyděsí, ale poslouží jako praktická lampička. Stačí ho jen nasunout na iPhone a použít některou z aplikací, která udělá z přisvětlovací diody baterku. Lightclip byl navržen tak, aby ho bylo možné vytisknout na 3D tiskárně a díky svému lehkému, ale pevnému materiálu funguje jako dokonalý difuzor.

Lightclip vyzařuje rovnoměrné jemné světlo, které je příjemné pro oči. Pokud byste nechtěli bílou, můžete si vybrat kteroukoli jinou barvu materiálu, samozřejmě kromě černé. V tuto chvíli nabízí výrobce na své stránce kromě bílé ještě červenou, růžovou, modrou a fialovou.

Ovládejte smartphone i v rukavicích

Přestože jsou Velikonoce, tak zima se ještě své vlády nevzdává. Kapacitní displeje dnešních smartphonů mají jednu velkou nevýhodu. Potřebují ke svému ovládání vodivý materiál, a proto je není možné ovládat v rukavicích, jako tomu bylo u starších rezistentních displejů. Výjimky, jako například Nokia Lumia 920, se najdou, drtivá většina telefonů toto ale neumí.

Existují samozřejmě speciální rukavice s všitými vodivými ploškami na špičkách prstů, ale pokud byste chtěli použít své oblíbené rukavice, tak oceníte speciální lepidlo AnyGlow, které vytvoří vodivé plošky na téměř jakýchkoli rukavicích. Jedna lahvička přitom obsahuje 550 kapek, takže vám vystačí na déle než jednu zimu.

Polonahá Japonka jako kryt na iPhone

Japonci jsou proslulí svým hravým a mnohdy i více či méně bizarním příslušenstvím pro své mobilní miláčky. Bathing Beauty iPhone 4/4S Cover spadá do té druhé kategorie a na ulici s ním jistě budete budit pozornost a okolí vás může považovat za úchyla. Kryt má totiž podobu asijské krásky, která je naložená do vany, a z vody jí smyslně vykukují nahé části těla včetně ňader.

Kryt, který je kompatibilní s iPhonem 4 a iPhonem 4S, nicméně nemá pouze okrasnou funkci, ale poslouží i jako praktický stojánek, kdy telefon opřete o hlavičku panenky. To využijete například při sledování filmů nebo při videohovorech s přáteli.

Polštář, který vám zahraje do ouška

Špatně spíte nebo máte problém s chrápáním? Pak by vám mohl pomoci praktický hudební polštář. Stačí, když k němu připojíte přes 3,5 mm jack telefon, MP3 přehrávač nebo libovolný jiný zdroj zvuku a nechte si zahrát. Nemusíte se přitom bát, že byste někoho rušili, protože zvuk ze zabudovaného reproduktoru uslyšíte pouze vy. Polštář je tak vynikající nejen při sledování televize, ale oceníte ho i při cestování do autobusu, vlaku nebo do letadla. Pokud by vám nestačil polštář s náplní z dutého vlákna, tak si můžete připlatit a sáhnout po ergonomičtějším modelu z paměťové pěny.

  • Kde koupit: firebox.com
  • Za kolik: £17,99 (549 Kč) - ORIGINAL, £24,99 (763 Kč) - PAMĚŤOVÁ PĚNA

Skenujte aplikace s iPadem

Externí klávesnice nejsou jediným příslušenstvím, které přibližuje iPad k počítačům. Neméně zajímavým je elegantní přenosný skener DOCS2GO. Ke skenování fotografií a dokumentů až do velikosti A4 již nepotřebujete počítač. Stačí připojit iPad nebo iPad 2 přes standardní 30-pinový konektor, vkládat své dokumenty do skeneru a ony se přes skenovací aplikaci, která je ke stažení zdarma v Apple App Store, okamžitě objeví na displeji iPadu.

Skener je napájen přes stejný 10W adaptér jako iPad, takže se obejdete bez další nabíječky. Můžete ho tak jednoduše nosit v tašce spolu s iPadem a skenovat všude, kde zrovna potřebujete. K dispozici je přitom v černém i bílém provedení, aby s vaším iPadem ladil i svým vzhledem.

  • Kde koupit: firebox.com
  • Za kolik: £149,99 (4578 Kč)

Zdroje: firebox.com, firebox.com, geekstuff4u.com, firebox.com, shapeways.com