GadgetMix: inteligentní pleťová maska pouzdro s výměnnými moduly

V letošním prvním díle našeho pravidelného seriálu o zajímavých gadgetech jsme pro vás vybrali jeden, který je určený přímo ženám. Chytrou už může být dokonce i pleťová maska, která s pomocí senzorů zjistí úroveň hydratace pokožky. Zajímavé pouzdro na mobil pak dokáže pomocí výměnných modulů přidat další funkce.

Pleťová maska prošpikovaná senzory

Nálepku „chytrý“ dostává stále více předmětů, které běžně používáme a u kterých jsme si to v minulosti ani nedokázali představit. Méně obvyklé je to přitom v případě chytrých věcí, které jsou určeny pro ženy, jako je chytrá pleťová maska MAPO, která sbírá prostředky na Kickstarteru.

Pleťová maska MAPO se jednoduše připojí k vašemu smartphonu a pomocí vestavěných senzorů dokáže za méně než minutu kdykoli a kdekoli zjistit stav pokožky. Senzory jsou přitom rozmístěny na klíčových pozicích, kde měří teplotu a vlhkost částí obličeje.

MAPO

Maska je vyrobená z několika vrstev. Flexibilní elektronika je bezpečně integrována do měkkého lékařského silikonu, který zajišťuje bezpečný kontakt s pokožkou. Součástí elektroniky jsou i topné zóny na tvářích a na čele, které mohou dosahovat teploty až 40 stupňů Celsia. Právě zahřívání přitom zvyšuje efektivitu aplikované kosmetiky na strategických místech.

MAPO

O napájení se starají integrované baterie. Data jsou pak do telefonu přenášeny přes nízkoenergetický Bluetooth LE. Obslužná aplikace však má i sociální funkce. Uživatelky se mohou zapojit do komunity, se kterou mohou sdílet údaje, což přispěje při vývoji nové kosmetiky.

MAPO

MAPO je k dispozici ve třech barvách: světle modré, růžové a oranžové. V rámci limitované nabídky jí můžete mít už za 199 euro (5 380 Kč), což je o třetinu méně, než jaká bude doporučená maloobchodní cena. Předpokládané datum dodání je pak červen 2016.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 29. 1. 2016
  • Požadovaná částka: 40 000 euro
  • Zatím vybráno: 21 481 euro (1. 1. 2016 22:00)

Inteligentní kryt přidá další funkce

Kryty mobilních telefonů už dávno neslouží pouze k ochraně drahého přístroje před poškozením, ale mohou mu přidat další funkce nebo v případě zabudované externí baterie prodloužit jeho výdrž. Zajímavé pouzdro i-BLADES Smartcase, které sbírá prostředky na Indiegogo jde dál a prezentuje se jako nejinteligentnější chytré pouzdro, které zvyšuje možnosti a přidává funkce vašeho smartphonu.

Nemá pevně určené funkce, ale umožňuje vyměňovat tenké listy tzv. Smartblades, které tyto funkce obsahují. Může se jednat například o externí baterii, která prodlouží výdrž telefonu 2 až 10krát. Potřebujete větší kapacitu paměti? Žádný problém. Připojíte jiný smartblade a rázem máte k dispozici 1 TB. V budoucnosti se můžete dočkat další zajímavých funkcí. Může se jednat například živé televizní vysílání, bezdrátové platby, zdravotní funkce nebo ovládání dalších zařízení.

i-BLADES Smartcase

Možnosti, co může smartblade dělat jsou neomezené, navíc je můžete stohovat na sebe. Nepotřebujete přitom žádné kabely. Připojují se prostřednictvím pole s kontakty a drží u sebe pomocí magnetů. Celá konstrukce je natolik robustní, aby vydržela milion připojení a sejmutí. Smartcase přitom disponuje vestavěnou inteligentní MCU, která dokáže automaticky detektovat, který smartblade je zrovna připojený. Smartcase je dodáván s aplikací, která vám umožní spravovat funkce smartblade a využívat nahraný obsah.

i-BLADES Smartcase

V rámci kampaně na Indiegogo nabízí SmartCase pro Samsung Galaxy S4 a Samsung Galaxy S6. Záhy by měly následovat varianty pro iPhony. Stejně tak by měly přibýt další povrchové úpravy a zpracování, stejně jako smartblade s dalšími funkcemi. V budoucnu chce výrobce pokrýt smartphony se všemi operačními systémy.

i-BLADES Smartcase

SmartCase v černé barvě z polykarbonátu může být váš už za 75 dolarů (1 860 Kč) + poštovné, což je o čtvrtinu méně proti předpokládané maloobchodní sadě. V sadě se battery blade s kapacitou 2600 mAh vás vyjde na 99 dolarů (2 460 Kč). Za 109 dolarů (2 710 Kč) dostanete pouzdro s memory blade s kapacitou 64 GB a za 125 dolarů (3 100 Kč) můžete mít sadu s oběma smartblade. Kromě polykarbonátu je však v nabídce i luxusnější provedení z italské kůže. Předpokládané datum dodání je červen 2016.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 1. 2. 2016
  • Požadovaná částka: 30 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 3883 dolarů (2. 1. 2016 18:00)

Zdroje: kickstarter.com, indiegogo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze