Chytrý náramek PROOF z Indiegogo vám pohlídá alkohol v krvi

GadgetMix
Chytrý náramek PROOF z Indiegogo vám pohlídá alkohol v krvi
  • Náramek PROOF měří hladinu alkoholu v krvi v reálném čase
  • Používá enzymatický elektrochemický senzor, který detekuje alkohol v potu
  • BIKI je první bionický podvodní dron, který se pohybuje jako ryba
  • Dokáže pořizovat 4K video v hloubce až 60 metrů

Náramek vám řekne, kdy máte dost

Jsme zvyklí, že nejrůznější fitness náramky počítají kroky, měří vzdálenost nebo kvalitu spánku. Elegantní náramek PROOF, který již má na Indiegogo.com téměř 1,5násobek požadované částky, však ocení spíše než příznivci pohybu milovníci dobrého moku. Ve skutečnosti totiž měří v reálném čase hladinu alkoholu v krvi (BAC – Blood alcohol content) a je vám schopný okamžitě říct, kdy už je čas zvolnit nebo úplně přestat.

Při měření hladiny alkoholu se nemusíte obávat nepohodlí ani nutnosti odběru krve. PROOF snímá alkohol, který tělo vylučuje potem a naměřené hodnoty posléze převádí na BAC. K tomu používá speciální vyměnitelné kazety s enzymatickým elektrochemickým senzorem, které váží pouhých 0,7 gramu.

PROOF

Každá z kazet vystačí na 12 hodin nepřetržitého provozu. Vkládají se na vnitřní stranu náramku. Na místo, kde jsou u fitness náramků diody snímače srdečního tepu. Na místě kazeta drží pomocí magnetu. S mobilním telefonem je náramek spárován přes nízkoenergetické Bluetooth 4.0, což v kombinaci s 12mAh lithium-polymerovou baterií vystačí na přibližně čtyřdenní fungování.

PROOF

Aplikace PROOF, která je k dispozici pro Android i iOS, dokáže nejen ukázat aktuální hladinu alkoholu, ale spočítá i přibližnou dobu nutnou k vystřízlivění. Současně vám řekne, jak se vaše dieta, aktivita a spánek projeví na schopnosti zvládnout alkohol.

PROOF

Chytrá upozornění vás však varují při dosažení nastavené hladiny alkoholu nejen v aplikaci, ale i diskrétními vibracemi a blikáním barevných LED. Můžete se tak rychle rozhodnout, jestli si dát další drink, nebo jestli není vhodná doba objednat si spíše vodu.

PROOF

Aplikace nabízí i sociální stránku. Můžete sdílet a porovnávat úroveň BAC s celou skupinou přátel. Zároveň se však nemusíte bát o soukromí. Údaje jsou viditelné pouze těm, které si určíte, takže se nemusíte obávat, že by se vaši blízcí dozvěděli, jak jste se utrhli ze řetězu, ještě než dorazíte domů.

PROOF

V rámci Early Bird Special můžete mít jeden náramek PROOF už za 59 dolarů (1 400 Kč) + poštovné. Z maloobchodní ceny 149 dolarů (3 550 Kč), tak ušetříte 60 procent. Kromě náramku je součástí balení i USB nabíječka a 5 kazet. Dalších 10 extra kazet pak vyjde na 20 dolarů (480 Kč) + poštovné. Předpokládané datum dodání je prosinec 2017.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 23. 6. 2017
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 36 422 dolarů (26. 5. 2017 14:00)

Robotická ryba se 4K videem

Zatímco drony všech možných velikostí a tvarů jsou považovány již za něco běžného, podvodní drony zatím tak běžné ještě zdaleka nejsou. BIKI, který má na Kickstarteru již 4,5násobek požadované částky, je pak první bionický bezdrátový podvodní rybí dron. Svým tvarem skutečně připomíná tlustou rybu, včetně rozměrné ocasní ploutve, která mu umožňuje pohyb.

Pod vodou se dokáže pohybovat rychlostí 1,802 kilometrů za hodinu a ponořit se do hloubky téměř 60 metrů. Je zároveň ultratichý. Vydává hluk pouhých 55 decibelů, takže je ideální pro natáčení podmořského života.

BIKI

K tomu slouží integrovaná stabilizovaná 4K kamera, jejíž objektiv dokáže zachytit scénu v rozsahu 150 stupňů. Jako osvětlení pak slouží dvojice světel se světelným tokem 114 lumenů. Interní paměť s kapacitou 32 GB vystačí na 90 až 120 minut 4K záznamu.

BIKI

Biki je prvním podvodním robotem, který je vybavený funkcí automatického udržování rovnováhy. Díky bionickému sonaru se také sám zvládne vyhýbat překážkám. Integrovaný GPS modul umožňuje pohyb po naprogramované trase i návrat na základnu a odeslání souřadnic do připojeného zařízení, se kterým komunikuje přes Wi-Fi a jehož prostřednictvím ho můžete ovládat. Nehrozí tak jeho ztráta ani na otevřeném moři. Maximální dosah pro jeho ovládání přes Wi-Fi je přitom až 50 metrů a pro přenos dat 25 metrů.

BIKI

I přes pokročilé funkce přitom není Biki příliš velký. Na šířku měří 105,92 milimetrů, na výšku 148,08 milimetrů a na délku 265,94 milimetrů. Jeho hmotnost je pak jen 1,1 kg. Integrovaná baterie s kapacitou 2 600 mAh vystačí až na dvě hodiny provozu a nabije se za stejnou dobu. To umožňuje nasazení Biki nejen na volném moři, ale neméně zábavy si s ním užijete i ve sladkých vodách nebo dokonce v bazénu.

BIKI

V limitované Early Bird Special nabídce může být Biki váš už za 599 dolarů (14 260 Kč), což je proti předpokládané maloobchodní ceně úspora 425 dolarů (10 120 Kč). Kromě samotného robota pak dostanete i vodotěsnou transportní tašku. Odhadované datum dodání je pak v září 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 21. 6. 2017
  • Požadovaná částka: 20 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 89 780 dolarů (26. 5. 2017 14:00)

Zdroje: indiegogo.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze