Černý den pro Huawei a nový virtuální svět Minecraftu

mNews
1
Černý den pro Huawei a nový virtuální svět Minecraftu
  • Huawei hrozí odstřihnutí od Androidu, dostal se na černou listinu USA
  • Microsoft Earth připomíná Pokemon GO, propojí náš svět s tím virtuálním
  • mNews přináší to nejzásadnější z uplynulého týdne

V minulém týdnu se toho stalo vážně hodně. Svůj černý den si prožil Huawei, dále se podíváme na Minecraft nebo nový ZenFone. Vítejte u mNews.

Černý den pro Huawei a nový virtuální svět Minecraftu – mNews

Huawei na černé listině. Brzy přijde o Android

Spor mezi vládou USA a čínskou technologickou firmou nadále eskaluje. Nejnovější rána pro Huawei přišla po zařazení na černou listinu, kdy jí americké firmy nesmí prodávat své technologie. To se týká i Googlu s jeho Androidem. Již za 90 dní nebude moci Huawei použít služby Googlu. To se nedotkne stávajících zařízení – připravované telefony však budou mít problém. 90 dní je ale dlouhá doba, během které se mohou obě strany nějak dohodnout. Je to komplexní problém, takže doporučuji přečíst náš vysvětlující článek.

Microsoft Earth propojí náš svět s tím virtuálním

Obří úspěch hry Pokemon GO znamenal, že na něj další budou chtít navázat. A vyjma plánovaného Harryho Pottera se o to pokusí i Microsoft se svým Minecraftem. Nejde jen o využití rozšířené reality, ale na tvorbě virtuálního světa, který uvidíte skrze svůj mobilní telefon, se budete podílet s dalšími hráči. Hra by měla vyjít v létě, s trochou štěstí se však můžete dostat do uzavřené bety.

Lenovo představilo notebook s ohebným displejem

Ohebné telefony nás dnes už nepřekvapí, a tak by neměly ani ohebné notebooky. Lenovo nyní jeden takový představilo. A hádáte správně, po otevření neuvidíte klávesnici, ale jeden velký displej. Klávesnice může být virtuální, ale samozřejmě můžete plně využívat obřího dotykového displeje. Výkonem však jde o plnohodnotný počítač. ThinkPad X1 by se měl na trhu objevit v roce 2020.

ASUS ZenFone 6 zaujme displejem a otočným fotoaparátem

V minulém týdnu nám ASUS odhalil novou vlajkovou loď ZenFone 6, která se chlubí celistvým displejem a otočným fotoaparátem. Navrch přidává skvělou výbavu, velkou baterii a několik vychytávek jako sledování objektu při natáčení nebo automatizované panorama. Více najdete u nás na webu i v detailním videu.

Situace s Huawei je vážná a může zásadně ovlivnit celý mobilní trh. Doporučuji ji proto důkladně sledovat. Ideálně zde na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
Standa
Digitální svět Minecraftu s reálným světem dětí a mládeže propojuje i česká značka PIXIE CREW, která vyrábí pixelové batohy, tašky a penály. Ty rozvíjí fantazii a kreativitu dětí podobně jako samotná hra Minecraft. Koho by takové spojení zajímalo, může mrknout na https://www.pixiecrew.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze