Skupinové FaceTime hovory až pro 32 členů konečně dostupné v beta verzi iOS 12.1

aktualizováno
Skupinové FaceTime hovory až pro 32 členů konečně dostupné v beta verzi iOS 12.1
  • Skupinové hovory FaceTime můžete otestovat v beta verzi iOS 12.1
  • Ta je dostupná pro uživatele registrované v programu Apple Beta Software Program
  • Nejnovější FaceTime umožní skupinové hovory až 32 účastníků

Aktualizováno 21. 9. 2018

Pokud jste u Applu registrovaní jako členové programu Apple Beta Software Program, můžete vyzkoušet nejnovější build iOS 12.1, který je již dostupný. V případě, že zatím členy nejste, ale rádi byste testovali, stačí se přihlásit na beta.apple.com.

Jak název napovídá, beta verze nemusí být vždy stabilní, což se ostatně může v obvykle mnohem omezenější míře občas vyskytnout i u verzí finálních. V případě beta verzí však Apple doporučuje si všechna data nejprve zazálohovat. Podstatnou novinkou oproti iOS 12 je možnost skupinových FaceTime hovorů, která byla slíbena již v minulosti a na poslední chvíli odstraněna.

Update si můžete stáhnout na kompatibilní zařízení, mezi které se počítá i stařičký iPhone 5s a všechny novější modely iPhonů. Skupinové FaceTime hovory můžete rovněž otestovat na 9,7palcovém, 10,5palcovém i 12,9palcovém iPadu Pro (první i druhé generace), iPadu Air opět první i druhé generace, iPadu páté generace. Dostupný bude rovněž na iPadech mini (druhé, třetí a čtvrté generace) a iPodu touch šesté generace.

Původní informace z 15. 8. 2018

Apple v červnu přestavil systém iOS 12 a jednou ze zajímavých novinek byly bezesporu skupinové hovory skrze FaceTime, naráz až se 32 členy. I když Apple tuto funkci testoval už od první verze systému určené pro vývojáře, v poslední verzi, která už je dostupná i pro registrované uživatele, tuto funkci odstranil. Dočkali jsme se pouze vyjádření, že by se funkce měla objevit v některé z aktualizací později v tomto roce.

Apple tak opět řadí zpátečku. Protáhlo se kupříkladu i vydání bezdrátové nabíječky pro iPhone + chytré hodinky Apple Watch a zpozdilo se také vydání nové verze AirPlay 2.

Funkce rovněž zmizela z poslední beta verze macOS Mojave, i zde se totiž novinka v budoucnu objeví. I když neznáme přesný důvod, proč se Apple rozhodl funkci odstranit, je více než pravděpodobné, že se skupinovými hovory přišly problémy, které musí Apple vyřešit.

Diskuze ke článku
Dan
Takhle je to už delší dobu. Představí nějakou novinku, ta se ale objeví až v pozdějších aktualizacích. Začínají to už mít přeplácané a stává se z toho guláš. Zlatá taková verze šest.
Jirka
Tak v prvé řadě jde o betaverzi... Nikdo nevyloučil, že se v ostré verzi skupinové FaceTime hovory neobjeví. A za další, i kdyby ne, je lepší, když featuru uvolní později, až bude skutečně k použití.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze