Polepší se Apple? Letošní iPhony údajně obdrží 18W nabíjecí adaptér v balení

6
Polepší se Apple? Letošní iPhony údajně obdrží 18W nabíjecí adaptér v balení
  • Smartphony s logem nakousnutého jablka disponují rychlým nabíjením již od dob iPhonu 8
  • Apple doposud do balení přidával pouze 5W adaptér s kabelem USB-A/Lightning

Stejně jako minulý rok se i letos na podzim počítá se zveřejněním tří nových iPhonů. Tentokrát by však mohlo dojít k podstatnému upgradu nejen na poli hardwarového či softwarového vybavení, ale také příslušenství v krabičce. Podle japonského blogu Mac Otakara mají totiž nové iPhony obdržet 18W adaptér a nabíjecí kabel s koncovkou USB-C/Lightning.

Pokud se informace potvrdí, bude se u Applu jednat o menší revoluci. Rychlým nabíjením totiž disponoval již iPhone 8 a nejinak je tomu u novějších modelů. To umožňuje nabití smartphonu na 50 % během půl hodiny skrze 18W, 29W, 30W, 61W nebo 87W USB-C napájecí adaptér Apple nebo srovnatelný adaptér jiného výrobce podporující USB-C Power Delivery. Apple však do balení doposud přidával pouze 5W adaptér s kabelem USB-A/Lightning.

Pokud tak chtěli uživatelé čerpat výhody rychlého nabíjení, museli utratit přinejmenším dalších několik set korun, aby si dokoupili samostatný adaptér do zásuvky a kabel USB-C/Lightning. Zároveň by to znamenalo dobrou zprávu pro majitele novějších MacBooků, kteří by mohli kabel využít k propojení se smartphony.

Minulý rok internetem kolovala podobná zpráva, podle které měl být přibalen 18W adaptér již k iPhonu Xs, Xs Max a cenově dostupnému modelu Xr, nakonec však výkonnější adaptér obdržely pouze iPady Pro. Všechny tři letos představené iPhony by rovněž měly podporovat populární reverzní nabíjení, pomocí kterého by si uživatelé mohli nabíjet například bezdrátová sluchátka AirPods.

Diskuze ke článku
ja
to je fejk ne? jablko a něco přidat? samy jablka melou cos o ekologii když mají už starou :-D
Mobile
To by byla pane revoluce. Dokonce by šel připojit iphone dodávaným kabelem k macbooku. To zní až neuvěřitelně.
Martin
Možná přidá ale přidá i na ceně takže to vlastně nepůjde poznat.
Harlo
Oh yeah, to je teda revolucia. Gratulujem, Apple je najlepsi a prisli zas s niecim, co este nikto nema, nemal a tak skoro mat ani nebude. Tlieskam vy kokoti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze