Procesor Apple A10 pro iPhone 7 bude zřejmě šestijádrový

12

V novém iPhonu 6s a 6s Plus si odbyl premiéru také nový procesor Apple A9. Ten se ještě ani pořádně nerozehřál a už se mluví o nástupci, který ponese s největší pravděpodobností označení A10. Údajně bude šestijádrový, tedy nabídne mnohem více jader, než aktuálně mají běžné iPhony a iPady.

Vcelku překvapující informaci se dozvídáme od zahraničního zdroje, který už dříve přesně nastínil rozložení aktuálního čipu Apple A9. I tentokrát se nové informace dají považovat za důvěryhodné. Dobře informovaný zdroj z Číny nyní přišel s tím, že nadcházející procesor, který bude součástí iPhonu 7 a dalších produktů, bude šestijádrový, nabídne tak dvakrát více jader, než s čím aktuálně produkty Apple pracují.

Apple A9 CPU

Apple by se tímto krokem přiblížil k zařízením s operačním systémem Android, která už dnes vcelku běžně nabízejí i osmijádrové procesory. Produkty značky Apple ovšem byly vždy méně náročné na výkon, a tak i jedno nebo dvě jádra bohatě stačila na plynulý chod. Co se týče výrobní technologie, ta bude buď 14 a nebo dokonce 10nm. Partnerem pro výrobu může být buď osvědčený Samsung, případně společnost TSMC.

Zdroje: weibo.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
knizmi
> Produkty značky Apple ovšem byly vždy méně náročné na výkon, a tak i jedno nebo dvě jádra bohatě stačila na plynulý chod.

Tohle tvrzení je celkem odvážné, vzhledem k tomu, že ta jádra v Applovských čipsetech byla vždycky ve své době mnohem výkonnější, než jakékoliv jádro, které se používalo v čipsetech na Androidu.
Var-G
Stejně na Snapdragony a Exynosy nemá
blue.sun
Ne, to nemuze byt pravda. Apple to preci nepotrebuje.
Dasty
iPhone 5S,6,6+ dal v AnTuTu priemernych 45000 bodov

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze