Apple rozesílá originální pozvánky na WWDC 2019. Na co se vlastně můžeme těšit?

1
Apple rozesílá originální pozvánky na WWDC 2019. Na co se vlastně můžeme těšit?
  • Představen by měl být například nový MacBook Pro
  • Mezi novinkami nemá chybět ani cross-platform podpora u aplikací pro iOS a macOS
  • Dočkat bychom se mohli rovněž ohlášení podpory Apple Pencil pro iPhony

Důležitá keynote Applu prezentovaná na události Worldwide Developers Conference 2019 (WWDC 2019) je pomalu za dveřmi a cupertinský výrobce zasílá originální pozvánky americkým médiím. WWDC 2019, které se bude konat třetího června v San Jose, by mohlo odhalit nové informace o chystaném iOS 13, operačním systému macOS a chybět údajně nebude ani představení nového hardwaru.

Pokud nahlédneme do minulosti, zjistíme, že předchozí pozvánky, respektive jejich grafické znázornění, vždy odkazovalo na to, co bude na konferenci představeno nového. Redaktoři cnet.com, kteří jsou na akci pozváni, se tedy pokusili analyzovat podobu letošních pozvánek a rozklíčovat, co se za nimi skrývá. Veškeré informace však zatím raději berte s rezervou. Tento rok dorazilo pět grafických znázornění pozvánky, kdy na každé z nich hraje ústřední motiv jedno animoji (opice, robot, lebka, mimozemšťan a jednorožec).

Podle redaktorů cnet.com odkazuje například obrázek s opicí na nový MacBook Pro, který má údajně přinést mnohá vylepšení. Dalším bodem je herní služba Apple Arcade, na kterou by měla odkazovat lebka. Tato služba byla oznámena v březnu a má být dostupná pro iPhony, iPady, MacBooky i Apple TV. V Apple Arcade bychom se měli dočkat více než sto nových exkluzivních herních titulů vytvořených herními studii z celého světa. Mezi ty nejznámější se řadí například Konami, Sega či Lego. Možná se dozvíme rovněž cenu a další detaily, které nebyly doposud zveřejněny.

Nákresy robota a mimozemšťana by podle redaktorů mohly odkazovat na unifikaci vývoje aplikací pro iOS a MacOS. Obrázek jednorožce obsahuje rovněž ikony známé z iOS i macOS. Na WWDC 2018 bylo oznámeno, že k propojení obou systémů nedojde. Mohly by však disponovat novou cross-platform podporou užitečnou zejména pro vývojáře aplikací třetích stran. Tento projekt by měl podle některých nést označení „Marzipan“.

Všechny obrázky by mohly rovněž odkazovat na Apple Pencil. Možná se tak konečně dočkáme podpory pro telefony, jako je tomu u konkurenčního S Pen od Samsungu. Podle některých bychom se také měli těšit na implementaci podpory myši na iPady, díky čemuž by dokázaly lépe nahradit klasický MacBook.

Nakonec můžeme zmínit, že všechny obrázky mají jedno společné a tím je tmavé pozadí. Minulý rok obdržel populární tmavý režim operační systém macOS Mojave a tento režim by měl přijít letos i na iOS.

Diskuze ke článku
Vendel
Nový MacBook Pro? :-D Vždyť ten už Je venku 3 dny, a to i k prodeji, tak proč by jej měli jako představovat?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze