Apple představil macOS Mojave s Dark Modem a dalšími novinkami

10
Apple představil macOS Mojave s Dark Modem a dalšími novinkami
  • macOS Mojave nabídne Dark Mode
  • Půjdou na něm spustit některé iOS aplikace
  • Přepracování se dočkal i Mac App Store

Apple právě představil novou verzi operačního systému macOS s názvem Mojave, což je poušť v Kalifornii. Mezi nejzásadnější novinky patří bezesporu přepracovaný Mac App Store, režim Dark Mode či možnost spuštění některých iOS aplikací na macOS. Mohave bude nyní mnohem intuitivnější a nabízí mnoho nových aplikací a funkcí. Pojďme se na ně podívat.

Dark Mode

Na macOS Mojave přichází spousta nových aplikací jako například News, které známe z iOS, ale tou nejlepší aplikací je určitě HomeKit, což znamená, že nyní můžeme svůj domov ovládat z Macu! Mezi další nové aplikace se řadí Voice Memos a Akcie. Snímky obrazovky budou nyní fungovat podobně, jako je tomu u iOS, tudíž pokud vyfotíte snímek obrazovky, budete ho moci rovnou upravit. Vylepšení se dočkalo i zabezpečení. Safari je nyní mnohem bezpečnějším prohlížečem a dostává se na další volby zabezpečení jako například povolení pluginů různých webů. PDF soubory nyní budou nabízet anotace. Tato funkce v macOS sice již dříve byla, ale dostupnou se stala až v případě, kdy jste soubor plně otevřeli.

News

Mac App Store je kompletně přepracovaný a velice se podobá tomu na iOS. Přidává tak příběhy o vývoji aplikaci, videa či nový vzhled recenzí. Nalezneme zde také kompletně předělané rubriky a řazení.

Mac App Store

Nová funkce s názvem Desktop Stacks je jistě užitečnou věcí, která se hodí zejména těm uživatelům, kteří zrovna nemají pořádek na pracovní ploše. Nově bude možné uspořádat jedním kliknutím ikony do pravé části obrazovky, kde se vytvoří pruh inteligentních ikon s různými kategoriemi jako fotografie, videa, PDF soubory a další. Continuity Camera pak nabídne možnost vyfotit na Macu cokoliv z iPhonu a poté fotografii ihned upravit. Nová verze technologie Metal opět zlepší grafický výkon a Apple navíc přidává podporu externích grafických karet jak pro MacBooky, tak pro iMacy.

Desktop Stacks

Apple na své konferenci jasně řekl, že se za žádnou cenu nesnaží spojit macOS a iOS dohromady, ale pracuje na snadném přenosu mobilních aplikací a umožňuje jejich běh pro macOS, protože si myslí, že by uživatelé, kteří zrovna pracují na Macu, rádi tyto aplikace využili.

Diskuze ke článku
Drak_Tovikrov
"We call it dark mode".

No, you idiots, everyone calls it dark mode. Ta firma je tak neskutečně drzá, až to bolí; prezentovat normální UI feature většiny operačních systémů/aplikací jako další skvělý vynález je k smíchu. Tuhle část jsem zrovna sledoval na svém Windows 10 zařízení se zapnutým dark modem. Obecně, skoro všechno, co představují, už konkurence dávno v nějaké podobě má, ale Apple ví, že mluví ke svým ovečkám, které nic jiného neznají a které co nevidět zaplaví síť básněním o tom, co zase Apple všechno vynalezl.

Ach jo.
michal
pozeral som predstavovanie ale ked 10minut ospevovali dark mode proste obycajnu pi*** tmave pozadie v roku 2018 a hovorili ako vase fotky vyzeraju na tom uzasne vsetko na tom vyzera uzasne vsetci im tlieskali akoby vymysleli liek na rakovinu stratil som nervy uz totalne a musel som tu sračku vypnut :D proste chore
Tadeáš
A on Vám to někdo nutí? Pokud zní odpověď “ne” tak koukejte třeba do “oken” a nebo z okna ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze