Apple a čtečka otisků prstů? Možná se jednou vrátí, a to přímo do displeje

5
Apple a čtečka otisků prstů? Možná se jednou vrátí, a to přímo do displeje
  • Touch ID již opustilo všechny nové iPhony a iPady
  • Apple si však budoucí možnosti čteček otisků prstů patentoval

V dnešní době jsme u špičkových Androidů zvyklí na čtečky otisků prstů v displeji. Jejich spolehlivost však není vždy prvotřídní a navíc je u nich nutné prst umístit na jedno konkrétní místo. To by mohl do budoucna možná vyřešit Apple. Naznačuje to nově objevený patent. Apple čtečku otisků prstů na iPhonech i iPadech již opustil a nahradil ji pokročilým rozpoznáváním obličeje Face ID. Nemusí však být všem dnům konec, což právě naznačuje onen patent.

Apple

V celém displeji by se měla nacházet sada měničů, které by měnily mechanickou energii z dotyku prstu na elektrický signál, který by již rozpoznal telefon a odemkl se. Vše má být dokonce tak daleko, že by nemuselo jít nezbytně o váš prst, ale telefon by dokázal rozpoznat i uživatelovu tvář či ucho při přiložení telefonu během hovoru. V patentu se Apple rozvášnil a a uvádí i možnost sledovat vitální funkce člověka. Jak moc je v tomto ohledu Apple daleko, je však otázkou. Patent byl totiž původně podán již ve 3. čtvrtletí roku 2016, tedy před téměř třemi lety.

Diskuze ke článku
kkt
jooo jednou to obšlahnou. jako vždycky :--D
Xwert Is
Xwert Is
Myslím, že Apple to nasadí vtedy keď to bude spoľahlivo fungovať. Beta testovanie nechá pre iných výrobcov ako vždy.
Pan Tau
V S10 je ctecka v displeji spolehliva na 90%. Vyhovuje. Jako zakaznikovi mi je u prdele kdo koho kopiruje nebo jaka je cena pristroje. Nakup mobilniho telefonu nemuze byt snad pro nikoho zadny citelny naklad.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze