Blížící se iOS 13 přinese tmavý režim a také nová gesta v ovládání

Blížící se iOS 13 přinese tmavý režim a také nová gesta v ovládání
  • Chystaný operační systém iOS 13 se zaměří na tmavý režim
  • Dojde také na příchod doplňkových gest
  • Nová verze upraví i Safari pro iPady

Apple samozřejmě v letošním roce ukáže další generaci svého mobilního operačního systému. Je nanejvýš pravděpodobné, že půjde o iOS 13. Dočkat bychom se měli za zhruba 2 měsíce, avšak novináři z 9to5mac.com již přinesli zaručené informace o nadcházejících novinkách.

V prvé řadě se lze těšit na tmavý režim, který bude dostupný na iPhonech a iPadech, přičemž jej najdete v nastavení. K dispozici má být dokonce několik různých intenzit tmavého režimu, včetně varianty s vysokým kontrastem.

Zásadní novinka se dotkne iPadů, u kterých se Apple zaměří na práci s více okny v rámci jedné aplikace. Tato okna mají být vybavena listy a má s nimi být možno volně pohybovat a vše si uzpůsobovat. Vše bude jasnější zřejmě až během konference WWDC 2019.

Pro iPady bude také upraven internetový prohlížeč Safari tak, aby problémové stránky zobrazil ve verzi pro desktop. Mělo by se tak zamezit situacím, kdy se na iPadu stránka načetla v úpravě pro menší displeje iPhonů. iPady se mají naučit také gesta pro hromadné mazání textu. Údajně bude stačit ťuknout třemi prsty kamkoliv do klávesnice a následně tahem vybrat, co přesně potřebujete. Obdobné gesto má pomoci i s výběrem obsahu z tabulek.

Apple pravděpodobně vylepší také aplikaci E-mail, která má příchozí poštu automaticky rozdělit do různých kategorií. Má jít například o kategorie marketing, nákupy, cestování a bezvýznamné. Současně nemá chybět ani možnost procházet poštu, kterou jste si odložili.

Pokud se nedočkáme dalších konkrétních úniků, bude vše odhaleno na úvodní konferenci v rámci Apple WWDC 2019, která proběhne 3. června 2019.

Diskuze ke článku
Lukáš
Že by se iphone konečně naučil opravdový multitasking s více okny... Ani se mi nechce věřit, tmavý režim je už také taková báje. Úspěch bude, pokud nová verze bude ze začátku alespoň trochu fungovat.
stefan
ja by som rad videl ine novinky ako nočny režim a gesty... uprava homescreen..ved je to stale to iste ..povolit menit ikony za ine,, usporadanie viac ako 4 app do docku . povolit app 3 stran nastavit ako predvolene atd... to by ma potešilo a možno by som šiel do ipgonu po dlhych rokov .
Roman
Tohle vse uz na Note 9 mam. Night mode je pecka a po spusteni aplikace Onehand primo pro Samsung je to zatim nejlepsi telefon na ovladani co jsem kdy mel, presto ze je to padlo. Presel jsem z Applu a nelituji, rada Note je bozi!
Petr
Tmavý režim.... Hmmm odkaz Windows 10 mobile.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze