Majitelé iPhonů s Touch ID a Apple Watch by měli s aktualizací na iOS 14.7 počkat

1
Majitelé iPhonů s Touch ID a Apple Watch by měli s aktualizací na iOS 14.7 počkat
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hodinky nelze po nasazení odemknout pomocí iPhonů s Touch ID
  • Apple chybu uznal a pracuje na nápravě

Zdá se, že nejnovější verze iOS s označením 14.7, kterou dnes Apple vypustil do světa, přináší jednu nepříjemnou „vychytávku“ související s Apple Watch. Aktualizace totiž obsahuje chybu, která dokáže znepříjemnit používání chytrých hodinek spárovaných s iPhony vybavenými dotykovým senzorem Touch ID.


Apple Watch disponují bezpečnostní funkcí, která po každém sejmutí a nasazení hodinek na zápěstí vyžaduje odemknutí, a to buď pomocí kódu, který se zadá přímo na displeji hodinek, nebo pomocí propojeného iPhonu. Netřeba dodávat, že druhá možnost je obvykle rychlejším i jednodušším způsobem odemknutí hodinek. Zjistilo se však, že uživatelé využívající Touch ID, kteří si na svůj iPhone nainstalovali iOS 14.7, nemohou hodinky odemknout pomocí telefonu.

Apple již chybu zaregistroval a uznal na stránkách support.apple.com, prozatím však nepřišel s žádným konkrétním řešením a problém hodlá vyřešit v následující aktualizaci.

Diskuze ke článku
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Ty dvě odrážky pod nadpisem jsou všechny informace, které v tom článku jsou. Těch několik dalších odstavců je tam úplně na nic.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze