Apple představil nové iPady a ZTE má telefon s výstupkem

mNews
Apple představil nové iPady a ZTE má telefon s výstupkem
  • Apple představil novou verzi iPadu Air a iPadu mini, novinek není mnoho
  • ZTE zkouší telefon s výřezem naruby a Googlu uniká možná podoba Pixelu 4
  • mNews přináší to nejzajímavější z uplynulého týdne

Apple včera představil nové iPady, což nás samozřejmě bude zajímat. Řekneme si ale také něco o novince od ZTE a mrkneme na možný únik Pixelu 4. Vítejte u mNews.

Apple představil nové iPady a ZTE má telefon notchem naruby – mNews

iPad Air se dočkal mírného zlepšení

Do roku se 2019 se posouvá iPad Air, který byl mírně omlazen uvnitř i zvenčí. Hlavně dostal nový, 10,5palcový Retina True Tone displej. Nemá však obnovovací frekvenci 120 Hz jako iPad Pro. Uvnitř je procesor A12 Bionic, opět mírně starší varianta oproti Pro. Stále tu najdeme velké rámečky i Touch ID. Na Face ID se nedostalo, stejně tak zůstává Lightning konektor. A cena začíná na 15 tisících korun.

Návrat malého iPadu mini

Ještě méně inovací skrývá iPad mini, jehož poslední verze byla z roku 2015. Nabídne uhlopříčku 7,9 palců a platí zde skoro to samé jako u Airu. Největší novinkou tak jsou aktualizované specifikace a podpora Apple Pencil. iPad mini začíná na 11,5 tisících.

ZTE zkouší obrácený notch

Jak mít displej přes celou čelní plochu? Už jsme viděli vyjížděcí konstrukce, výřezy v displeji, dnes jsou trendem kruhové průstřely… a ZTE teď ukázalo telefon, který má na boku výstupek pro dvojici selfie snímačů. Vypadá to hrozně a praktičnost je už od pohledu také diskutabilní. Čelní plochu to navíc stejně nezmenšuje. Je třeba otázka, jestli by výstupek nebyl lepší nad displejem, který má mimochodem poměr stran 21:9. Dokonce se spekuluje, že bychom se tohoto telefonu mohli brzy dočkat.

První únik podoby Pixelu 4

Poslední Pixely se Googlu povedly. První vizualizace ukazuje, jak by mohla čtvrtá generace telefonu vypadat. Všimněte si dvou věcí – v displeji by se mohl objevit kruhový výřez, jak ho známe u nových Samsungů, ale hlavně by Google mohl nasadit duální fotoaparát na zadní stranu. Osobně bych byl rád za širokoúhlý snímač.

A tím bych uzavřel další souhrn toho nejzajímavějšího za uplynulý týden. Jako vždy, vše podstatné najdete na mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze