Apple představil nová pouzdra pro iPhony 15, materiálu FineWoven se tentokrát vyhnul

9
Apple představil nová pouzdra pro iPhony 15, materiálu FineWoven se tentokrát vyhnul
Fotografie: Apple
  • Apple se rozhodl vsadit na osvědčený silikon
  • Mezi novinkami najdeme i několik řemínků pro Apple Watch

Společně s vylepšeným MacBookem Air osazeným čipsetem M3 dnes Apple představil také řadu příslušenství. Jedná se sice „jen“ o ochranná pouzdra a řemínky pro Apple Watch, za pozornost však stojí přinejmenším volbou použitého materiálu.

Apple si s příchodem ochranných pouzder využívajících recyklovaný materiál FineWoven vysloužil poměrně velkou dávku kritiky. Mnozí totiž nebyli tak docela spokojeni s odolností, resp. výdrží pouzder, přestože jsou minimálně na dotyk mnohem příjemnější než originální pouzdra z veganské kůže nabízená u řady Galaxy S24.

Nová pouzdra pro iPhony 15
Nové barevné varianty ochranných pouzder pro iPhony 15. Výrobce slibuje „hedvábně jemný“ povrch ze silikonu, který se příjemně drží, podšívku z jemného mikrovlákna na vnitřní straně i kompatibilitu se systémem magnetického uchycení MagSafe

Nespokojenost s materiálem FineWoven, v němž se nachází více než 68 % recyklovaného pospotřebního obsahu, si zřejmě uvědomil i samotný výrobce, který dnes odhalil řadu nových ochranných pouzder pro iPhony 15. Tentokrát však vsadil na osvědčený materiál v podobě (na dotyk rovněž velmi příjemného) tekutého silikonu. Mezi novými barvami na apple.com najdeme žlutou „Sunshine“, modrou „Light Blue“, zelenou „Soft Mint“ či růžovou „Pink“. Zároveň s pouzdry pro iPhony 15 uvedl i novou řadu řemínků pro Apple Watch, které jsou pletené/silikonové (k vidění rovněž na apple.com).

Ukázka nových řemínků pro Apple Watch
Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Proč si místo tohoto nekoupit Peak Design, Pitaku nebo když chcete kryt za pár korun Fixed?

Mimochodem jsem viděl, že člověk se nestává ovcí tím, že si koupí iPhone, ale tím, že si koupí Apple příslušenství. Jeho kvalita je mnohdy tragická a cena vždy šílená.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 5. 3. 11:42
Většina origo příslušenství těchto mainstream výrobců je předražený nic. Kor vyloženě silikony za tisíc a víc sou funny. Úplně nechci nikoho urážet. Ať si za své peníze každý koupí, co chce. Ale silikon za takové prachy. Uff.

Nicméně poslední dobou hlavně u Applu platí, že to není jen předražený nic ale vyloženě šmejd. Hraje v tom roli i magsafe, což Apple nedomyslel ale zároveň jako reklamaci neuznává. Řeší to už i někteří recenzenti a hromada uživatelů. Takže to fakt nebude jen náhoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze