Apple konkuruje Netflixu, Google Stadia a Huawei P30 Pro

mNews
Apple konkuruje Netflixu, Google Stadia a Huawei P30 Pro
  • Google se naplno pouští do streamování her s platformou Stadia
  • Apple představil nové služby – TV+, News+, Card a Arcade
  • Huawei má novou vlajkovou loď P30 Pro s 5násobným optickým zoomem

Za uplynulý týden se toho stalo vážně hodně. Pojďme spolu projít to nejzajímavější. Čeká nás Apple, Google, Huawei i Samsung. Vítejte u mNews.

Apple konkuruje Netflixu, Google Stadia a Huawei P30 Pro - mNews – mNews

Google představil Stadia, streamování her

V minulém týdnu se Googlu povedlo rozčeřit herní vody, když představil Stadia, tedy platformu pro streamování her. Během prezentace padaly pojmy jako 4K nebo 60 FPS a první oznámenou hrou je DOOM Ethernal. Hraní bude možné na telefonu, tabletu, televizi, počítači, prostě kdekoliv. Samozřejmě budete potřebovat rychlý internet. Velkým lákadlem je propojení s YouTube, kdy jedním kliknutím můžete spustit hru – ať už z traileru nebo třeba gameplaye. Více informací ale nemáme. Kde se služba spustí, kolik bude stát a zda půjde o formu předplatného, to se musíme nechat překvapit.

P30 Pro je nová vlajková loď od Huawei

Huawei představil P30 Pro, svou vlajkovou loď na další půlrok, a prezentace se výrazně zaměřila na fotoaparát. Aby taky ne, může se chlubit pětinásobným optickým zoomem a desetinásobným hybridním. My jsme telefon už stihli krátce otestovat, takže první dojmy si již můžete přečíst. Objednávat navíc můžete již nyní.

Apple představil nové služby, konkuruje Netflixu

Nejčerstvější novinky Apple vypustil postupně. Nakonec jsme se dozvěděli o nových službách, které tento rok spustí. Aplikace News+ za jednotné předplatné umožní přístup k 300 kvalitním periodikům. TV+ bude konkurencí pro Netflix a Apple dokonce připravuje vlastní obsah. Očekává se 4K rozlišení, offline sledování a dostupnost i u nás. Apple Card je pak titanovou platební kartou s minimalistickým designem a důrazem na bezpečnost. Nakonec Arcade je předplatné pro hráče, kteří tak získají přístup k exkluzivním hrám.

Bezrámečkový Samsung A90 bez výřezu?

Nakonec jedna divoká spekulace. 10 dubna se má představit Samsung Galaxy A90 s prvním Infinity displejem bez výřezu. To by mohlo znamenat vysouvací selfie kamerku schovanou přímo v těle. Výbavou by se telefon mohl srovnávat s vlajkovými loděmi. Více budeme vědět již brzy.

Tento týden se toho událo vážně hodně a věřte, že toto je jen ten nejdůležitější výběr, abyste zůstali v obraze. O všem z mobilního světa se dozvíte na mobilenet.cz.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze