Samsung Galaxy A90 nejspíše bude A80. Ukáže se už zítra

5× aktualizováno
Samsung Galaxy A90 nejspíše bude A80. Ukáže se už zítra
  • Telefon nemá disponovat výsuvnou konstrukcí, jakou jsme mohli vidět u Xiaomi Mi MIX 3 nebo Honoru Magic 2
  • Samotný trojitý fotoaparát má být otočný
  • Nové rendery možné podoby Galaxy A90 ukazují, jak by kamerka mohla vypadat
  • Přímo Samsung potvrdil, že 6,7palcový displej nebude mít výřez

Aktualizováno 9. 4. 2019

Samsung má na 10. dubna naplánovanou akci, jejíž hlavní hvězdou se s největší pravděpodobností stane Galaxy A90 s výsuvnou konstrukcí a otočným fotoaparátem. Jak se ale podařilo zjistit phonearena.com, telefon se na akci pořádané 10. dubna představí nejspíše jako model označený Galaxy A80.

Samsung Galaxy A70
Samsung Galaxy A70

Společně s ním se na akci také nejspíše ukáže Galaxy A70 se 6,7palcovým displejem a čelní kamerou ukrytou v kapce. Zajímavé je její rozlišení, které dosáhne hodnoty 32 megapixelů. Trojlístek představených modelů by měl uzavírat Galaxy A40 s úhlopříčkou 5,9 palce, Exynosem 7885 a 4 GB RAM. Akce Samsungu se odehraje zítra, a to současně v Bangkoku, Miláně a Sao Paulu.

Samsung Galaxy A40
Samsung Galaxy A40

Aktualizováno 5. 4. 2019

Samsung Galaxy A90 se opět poodhalil, a to skrze Twitter účet WagarKhanHD. Navíc máme i nástřel specifikací díky weibo.com. Samsung se má vytasit s velmi zajímavým smartphonem majícím výsuvnou konstrukci a otočný fotoaparát. Obrovský 6,7palcový Super AMOLED displej nebude rušen žádným výřezem ani reproduktorem. Zvuk se má šířit přímo displejem. V případě potřeby čelního fotoaparátu konstrukci vysunete a otočíte fotoaparát. K dispozici bude pro zadní i čelní snímání trojlístek snímačů. Hlavní má mít 48 megapixelů (f/2.0), ultraširokoúhlý 8 megapixelů (f/2.4) a dojde také na ToF kamerku.

Samsung Galaxy A90
Samsung Galaxy A90

Půjde celkově o velké zařízení, rozměry mají být 165 × 76,5 × 9 milimetrů, přičemž hmotnost se kvůli konstrukci vyšplhá na 219 gramů. Telefon má být osazen 3 700mAh baterií s podporou rychlého 25W nabíjení. K představení dojde s největší pravděpodobností 10. dubna.

Aktualizováno 22. 3. 2019

Chystaný model Galaxy A90 je již naprostou jistou záležitostí. Potvrdil jej totiž samotný Samsung. Na speciální produktové stránce věnované řadě Galaxy A se totiž dozvídáme informaci, že Galaxy A90 bude mít jako jediný z letošních „Áček“ Infinity displej bez výřezu. Vše tak skutečně nasvědčuje tomu, že si na tomto kousku Samsung vyzkouší výsuvnou kamerku z těla zařízení. Moudřejší budeme již 10. dubna, kdy by se novinka měla představit.

Samsung Galaxy A90
Samsung na oficiálních stránkách prozradil, že chystaný model Galaxy A90 bude mít displej bez výřezu (na obrázku se však model Galaxy A90 nenachází)

Aktualizováno 13. 3. 2019

Příznivci řady Galaxy A se mohou těšit na příchod nového modelu Galaxy A90, který se pravděpodobně v mnoha ohledech bude srovnávat se samotnými vlajkovými loděmi jihokorejského výrobce. S novinkou přišel nizozemský server galaxyclub.nl, který zabrousil na americké stránky Samsungu, kde se můžeme dozvědět o exkluzivním obsahu pro hráče závodní hry Asphalt 9. Samsung Galaxy A90 je zde přitom uveden po boku vlajkových lodí jako Galaxy Note9, Galaxy S10e, Galaxy S10 nebo S10+.

Samsung Galaxy A90

Předchozí informace přitom naznačovaly, že by Galaxy A90 mohl disponovat rovněž otočnou vysouvací kamerou. Těšit se pravděpodobně můžeme rovněž na velkou kapacitu baterie, která přijde vhod právě při hraní her.

Aktualizováno 5. 2. 2019

Samsung Galaxy A90 se má stát prvním telefonem výrobce s výsuvnou kamerkou a nové rendery odkrývají, jak by mohla selfie kamerka vypadat. První fotografie ukazuje variantu s vycentrovanou kamerkou uprostřed, zatímco druhá nabízí pohled na telefon s kamerkou na levé straně.

Pokud se vertikální rozmístění trojice senzorů hlavního fotoaparátu na zádech ukáže jako pravdivé, předpokládáme, že výrobce vsadí spíše na umístění selfie kamerky uprostřed. Díky absenci výřezu či „děr“ by měl displej nového Samsungu nabídnout skvělý 92% poměr obrazovky k tělu. K odemykání by pak měla posloužit čtečka integrovaná v displeji.

Původní informace z 4. 2. 2019

Známý „leakster“ Ice Universe vypustil do světa další (a zatím nijak nepotvrzenou) zprávu, podle které Samsung připravuje nový telefon z řady Galaxy A. Displej smartphonu by měl být podle autora twitterového příspěvku přímo „perfektní“ – tedy bez výřezů a děr. Logicky však nastává otázka, kde bude umístěna selfie kamera, případně další senzory.

Podle informací Ice Universe se však žádné výsuvné konstrukce nedočkáme. Trend, který jsme v poslední době mohli zahlédnout u Xiaomi Mi MIX 3, Honoru Magic 2 nebo Lenova Z5 Pro GT, se novému telefonu s označením Galaxy A90 vyhne. Namísto toho výrobce využije výsuvnou kamerku. Zda se bude kamerka vysouvat jako u Vivo NEX A a Vivo NEX S, nebo se bude jednat o flipovou variantu, kterou vystřelí pružinka, však zatím nevíme.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Mohla by být verze bez kamery...
pet
bylo by sakra na case neco takoveho udelat! bez der, vyrezu a hlavne ramecku nahore i dole. osobne predni kameru vubec nepouzivam a nechci ji..
Beny
Přední, neboli selfie kamerka je mi nějak jedno, spíše mi nesedí umístění zadního fotoaparátu, zvolit bych spíše levý horní roh jako například u Xkového iPhonu a tak podobně. Každopádně to už je věc názoru, pokud Samsung nepřestřelí cenu, minimálně o něm budu uvažovat, vypadá zatím fantasticky.
skacelp
Nejmenovat se "to" Samsung, to by bylo křiku o "opisování"!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze