Apple aplikace týdne: Windy

6

Nedostatek spánku, špatná životospráva, hodně práce a málo času na odpočinek. To vše může mít za následek, že lidé jsou neustále ve stresu, depresi či úzkostech. Jistě mi dáte za pravdu, že dnešní uspěchaná doba nepřeje klidnému rozjímaní, odpočinku a meditaci. Neustále se za něčím honíme a žijeme doslova v jednom kole. Z toho důvodu se čas od času vyplatí zastavit a nabrat dech. Pomocníkem se může stát relaxační aplikace Windy.

Windy ~ Sleep Relax Meditate with natural white noise sounds to calm your mind and focus

Designově a graficky velmi povedenou aplikaci má na svědomí vývojář Franz Bruckhoff, který ve spolupráci s ilustrátorkou Marie Beschorner a oceněným Hollywoodským skladatelem Davidem Bawiecem, vytvořil sedm úžasných 3D obrázků, u kterých lze relaxovat. Smyslem Windy přitom nejsou samozřejmě obrázky, ale zvukový doprovod.

Windy – Apple aplikace týdne

Každá scenérie je totiž doprovázena například šuměním vody, praskání dřeva u táborového ohně, zpěvem ptáků a především pak větrem. Hudba přitom byla navržena speciálně pro sluchátka Apple EarPods, ale samozřejmě můžete použít i jakákoliv další. Při praktické relaxaci a poslechu si tak připadáte, jako kdybyste v dané krajině doopravdy stáli a vítr foukal kolem vás. Je doslova neuvěřitelné, co lze v dnešní době vytvořit a jak autentický prožitek to dokáže navodit.

Windy ~ Sleep Relax Meditate with natural white noise sounds to calm your mind and focus

Windy oceníte nejen při relaxaci a meditaci, ale i například během studia, práce či chůze. Zkrátka, jak aplikaci využijete, záleží jen na vás. Ve Windy máte na výběr hned ze sedmi obrázků, přičemž každý z nich je v 3D provedení a velmi připomíná standardní parallax efect v iPhonu. Tím, jak zařízení nakláníte, se i obraz hýbe. U každého obrázku je také krátký příběh, který je však v angličtině.

Windy ~ Sleep Relax Meditate with natural white noise sounds to calm your mind and focus

U jednotlivých scenérií si také můžete různě regulovat jednotlivé zvuky, například si přidáte větší intenzitu u větru nebo zpěvu ptáku. Výhodou je také to, že vývojáři mysleli na spotřebu baterie. Aplikace je optimalizována pro iOS zařízení, takže vám Windy sebere jen minimum šťávy. U každého obrázku si také můžete nastavit jednoduchý budík, což oceníte například před spaním. Jakmile čas vyprší, aplikace a zvuk se vypnou.

Samotné ovládání Windy je velmi intuitivní a jednoduché. Mezi jednotlivými scénami lze plynule přecházet a nechybí ani rychlá pauza. V praxi jsem také ocenil funkci minimalizace, tedy, i když jsem aplikaci přepnul zpět na hlavní plochu či do jiné aplikace, hudba stále hraje, takže bez problémů se můžete věnovat i jiným činnostem.

Windy ~ Sleep Relax Meditate with natural white noise sounds to calm your mind and focus

Hudební kompozice jsou přitom fenomenální. Je vidět, že je skládal profesionál. Osobně mi aplikace dělá společníka například během práce či kreativního psaní, kdy se dokážu rychle odreagovat a oprostit od reality kolem mě. Windy je přitom kompatibilní se všemi iOS zařízeními a v obchodě App Store ji můžete zakoupit za 0,99 €. Čas od času je také dostupná zdarma. Vaši pozornosti by také jistě neměly ujít další tituly tohoto vývojáře, které se opět zaměřují na relaxaci a meditaci.

Stáhnout Windy ~ Sleep Relax Meditate with natural white noise sounds to calm your mind and focus

App Store

Diskuze ke článku
Marek
Super, uz ji mam v seznamu prani :) jinak na iPad nestoji euro, ale 2.99€
pepa
panebože za co .. na co vse neni App :-/
Marek45
Tak i na iPhone aplikace stojit 2.99 €
Petr
Jj 2,99€ no já raději relaxuji s muzikou z AM pěkně potichu jako podkres.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze