Příliv nové krve vyřazuje starší iPhony ze hry. Sbohem 3,5mm jacku

11
Příliv nové krve vyřazuje starší iPhony ze hry. Sbohem 3,5mm jacku
Fotografie: Apple
  • Apple vyřazuje některé starší modely z Apple Storu
  • Jedná se o iPhone SE a iPhone 6s a 6S Plus, čímž zmizí poslední mohykáni s 3,5mm jackem
  • Apple nebude nabízet ani iPhone X nebo Apple Watch první generace

Po včerejší Apple Keynote, kde byly představeny tři nové iPhony a Apple Watch Series 4, Apple stáhl iPhone SE, 6s a 6s Plus ze svého obchodu. Tyto modely byly zároveň poslední možností příznivců 3,5mm jack konektoru.

Zároveň z nabídky mizí také iPhone X, jeden z nejlépe prodávaných iPhonů v historii. „Desítku“ však s ohledem na nově představené portfolio výrobci nedává smysl nadále nabízet. V nabídce tak zůstávají všechny ostatní iPhony počínaje iPhonem 7 a konče nejnovějšími iPhony Xs, Xs Max a Xr, které se v České republice začnou prodávat již 29. září.

Vyřazování z prodeje zasáhlo i Apple Watch první generace, útěchou vám budiž sleva na Apple Watch Series 3, které nově pořídíte již od 7 790 Kč. Pokud jste měli v plánu zakoupit některý ze starších iPhonů nebo chytrých hodinek, můžete stále využít nabídky některého z velikého množství e-shopů, které stále mají tato zařízení na skladě.

Diskuze ke článku
Asdf
To že iPhone bude bez jacku mě netrápí. Ale co mi vadí, že se tohoto idiotského trendu chytila spousta jiných výrobců. Je to značné ochuzení stejně jako chybějící slot na paměťovou kartu.
Michal z Prahy
Správný krok. Přestanou vyrábět starší iphony. Nedávno jsem koupil X-ko a jsem rád. Možná jsem si mohl nějaký ten pátek počkat, ale vyplatil se mi ten co mám teď. Hlavně pro ně cenově. Byl jsem dlouholetý uživatel 6 plus a kdyby nezačal být pomalejší a neumíral při klesnutí teploty venku tak bych ještě vydržel ten rok ????
Clověk když si počka ty 2-3 roky je pak víc spokojenější než tací co si ho opravdu dopřejí každý rok
Kordik
Sbohem 3,5mm jacku? Spíš: Sbohem, iPhone! ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze