Apple aplikace týdne: Spendee

5

Spendee je elegantní správce financí z dílny renomovaného českého vývojářského studia Cleevio. Aplikace dobře kombinuje design a účelnost a potěší také českou lokalizací. Pokud chcete mít přehled o tom, odkud se vaše peníze berou, kam putují a jak se vám daří držet se v mezích vlastního rozpočtu, Spendee je pro vás ideální volbou.

Aplikací pro vedení přehledu o svých příjmech a výdajích není zrovna málo. Jednou z vůbec nejlepších je ale český počin s názvem Spendee z dílny ambiciózního pražského studia Cleevio. Tato aplikace nabízí ideální poměr mezi jednoduchostí a funkčností, českou lokalizaci a krásné grafické rozhraní, ve kterém je radost pracovat.

Spendee – Apple aplikace týdne

Jakmile si Spendee otevřete, dostanete se na obrazovku označenou „Peněženka“. V rámci ní můžete procházet chronologickým přehledem svých příjmů a výdajů. Časový záběr seznamu si sami snadno nastavíte a mezi položkami lze i jednoduše vyhledávat a najít si tak konkrétní záznam, který vás právě zajímá.

Nový záznam snadno přidáte klepnutím na ikonku se symbolem „+“, přičemž vždy musíte vybrat, zda se jedná o výdaj, nebo příjem, a poté přiřadit konkrétní kategorii. Tyto kategorie je možné samozřejmě jednoduše přizpůsobit svým potřebám. Následně již vyberete částku, popřípadě i měnu, a následně můžete přidat ještě libovolnou textovou poznámku, umístění či obrázkový soubor. Ke každému výdaji tak lze pro přehlednost přiřadit například účtenku. U transakcí je možné nastavit i opakování a tím si pravidelné platby zautomatizovat, abyste je nemuseli zadávat vždy znovu.

Spendee

Druhá obrazovka aplikace nabízí zajímavý přehled, kde vedle sebe vidíte koláče příjmů i výdajů. Na ty lze klepnout a podívat se na přesné poměry mezi konkrétními kategoriemi transakcí. Klepnutím na danou kategorii získáte i další zajímavé statistiky, jako je počet transakcí v dané kategorii, hodnota nejvyššího výdaje, průměrný výdaj či nejrušnější den. K dispozici je pak i sloupcový graf, na kterém vidíte, v jaké dny jste nejvíce utráceli a kdy jste naopak nejvíce vydělávali.

Spendee

Poslední důležitou položkou v aplikaci je pak stránka s rozpočty. Na té si lze nastavit konkrétní rozpočet na libovolné období. Ten může být aplikován na danou kategorii výdajů, ale i na veškeré výdaje. Uživatel má díky tomu snadnou kontrolu nad tím, jak se mu daří s určenou sumou peněz vyjít, a od aplikace se může nechat včas upozornit, pokud se mu nedaří správně hospodařit.

Spendee

Všechny tyto funkce nabízí Spendee zcela zdarma. K dispozici je pak i placená služba Spendee Premium, v rámci které získáte možnost sdílet svou peněženku, mít těchto peněženek nekonečné množství a také možnost vytvářet více rozpočtů. Za tyto nadstandardní funkce zaplatíte 2 eura měsíčně, případně 15 eur za rok.

K dispozici je verze pro iPhone i Android. Vývojáři navíc chystají propojení s bankovními účty, čímž se proces zadávání příjmů a výdajů ještě zjednoduší.

Stáhnout Spendee

Google Play (zdarma) App Store

Diskuze ke článku
Fish
Tuzka a papir(nebo treba excel)zvladne skoro to samy a k tomu se neposilaj soukromy data kdovi kam...
Ondra
Jak uz tady padlo... Vsechno tohle mam v excelu, co mam v mobilu. Nepotrebuju rvat data do "treti strany"
Douglass
Taktéž se držím Excelu. Mám tam toho více a nemusím řešit a vymýšlet jak ho přemluvit aby položku zadal tak jak já potřebuju.
err
Premyslim o vyzkouseni, ale jak jsem se docetl o propojeni s bankovnim uctem ... chut me nejak presla. Presne tak posrali walletapp/budgetbakers. po updatu absolutne nepouzitelne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze