Apple aplikace týdne: National Geographic World Atlas

2

Aplikací týdne jsme tento týden zvolili šikovný kapesní atlas světa od National Geographic. Ten přináší interaktivní mapu celého světa a zároveň je studnicí užitečných zeměpisných informací. Potěší i možnost pracovat se špendlíčky, měřit vzdálenosti nebo si procházet zajímavé statistiky. Aplikace vyniká i krásným uživatelským rozhraním.

Atlas světa či glóbus vidí většina lidí naposledy ve škole. Pokud je vám to líto, pěkný atlas můžete snadno nosit neustále při sobě, a to díky mobilní aplikaci od National Geographic s názvem National Geographic World Atlas.

National Geographic World Atlas – Apple aplikace týdne

Když si tento mobilní atlas světa otevřete, objeví se před vámi glóbus. Tím můžete pomocí dotyku prstu volně pohybovat, přibližovat si ho, oddalovat a prohlížet si hezky zpracovanou mapu celého světa. Pokud se tedy budete chtít cestou do práce podívat, jak přesně vypadá geografické uspořádání Afriky, vybrat si ten správný karibský stát pro letní dovolenou, nebo se přesvědčit o tom, že Rusko je opravdu veliké, není problém.

Atlas od National Geographic ale není jen hloupá pasivní mapa. Uživatel může na mapu kamkoli klepnout a okamžitě tak získat informace o daném místě, ať už o městu, státu, světadílu či oceánu. Místa pak lze díky ikonce lupy umístěné vpravo pod glóbem vyhledávat i textovým zadáváním.

National Geographic Atlas 1

Informace mají podobu krátkého textu, tabulky podstatných údajů a souhrnu zajímavých statistik včetně populace dané oblasti, naděje dožití, gramotnosti, HDP na hlavu a podobně. Máte-li rozkliknutý detail oblasti, k dispozici je vám i ikonka, pod kterou se skrývá přehled aktuálního počasí v daném místě, a další ikonka, skrze níž si oblast můžete označit špendlíkem.

Lze využívat špendlíky tří druhů – pro místa, kam si přejete jet (Wish list), pro místa, kde jste již byli (Places I‘ve been), a pro oblíbená místa (Favorites). Ke všem špendlíkům se můžete dostat skrze intuitivní boční nabídku, přičemž všechna uložená místa se synchronizují přes iCloud a máte k nim tak přístup i z ostatních zařízení, na kterých máte aplikaci nainstalovanou.

National Geographic Atlas 2

Když už jsme u boční nabídky, z ní se můžete dostat ještě na přehled denních zajímavostí, na obrazovku se statistikami a v neposlední řadě je zde k dispozici i pravítko, jímž lze měřit vzdálenost mezi dvěma body.

Pokud vás atlas světa od National Geographic zaujal, stahovat ho v App Storu můžete za velice příznivou cenu 2 €. Aplikace je optimalizovaná pro iPhone i iPad.

Stáhnout National Geographic World Atlas

App Store

Diskuze ke článku
ing. anton
autor ma pravdu, rusko je naozaj obrovska krajina. a aj velmi silna vplyvna. usaci mozu len snivat o takej historii ci nerastnom bohatstve.
Michal
Jak moc detailní mapa jde zobrazit? Jde zobrazit ,,teréní,, mapa?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze