Android aplikace týdne: Navbar/Energy Bar

Dnes si pro změnu v našem seriálu představíme místo jedné hned dvě zajímavé aplikace. Tentokrát se zaměříme na úpravu vzhledu systému pomocí dvou maličkých aplikací, které však přinášejí krom oživení vzhledu i rozšíření funkcionality. Nechte se tedy námi inspirovat a oživte si telefon trochu více barvami.

Navbar Apps a Energy Bar – Android aplikace týdne

Navbar Apps

Nejprve tu máme aplikaci Navbar Apps, která vám barevně upraví lištu softwarových tlačítek vašeho telefonu. Máte možnost nastavit barvu ručně napevno nebo můžete volbu nechat na aplikaci, která bude barvy upravovat na základě barevné palety aplikace, ve které se právě nacházíte. Pokud se vám však nelíbí automaticky zvolené barva třeba ve WhatsAppu, není problém si barvu upravit speciálně pro každou aplikaci zvlášť.

Navbar Apps

Zároveň je možné si lištu s navigačními tlačítky upravit i pomocí widgetů. Jako pozadí lze zvolit i nějaký pěkný obrázek nebo může lišta fungovat zároveň jako ukazatel stavu baterie. Již brzy navíc přibude i možnost zobrazení zvukových vln při přehrávání hudby. V nastavení lze vytvořit také seznam blokovaných aplikací nebo změnit animaci přechodu barev, a to zcela zdarma.

Stáhnout Navbar Apps

Google Play (zdarma)

Energy Bar

Druhá aplikace je velmi podobná, akorát se s ní podíváme pro změnu na horní část obrazovky a hlavně jí využijí i ti bez softwarových tlačítek. Energy Bar vám bude snadno zobrazovat procenta baterie pomocí barevné linky nad notifikační lištou. Zdarma je možné upravit šířku linky, její umístění a barvy jednotlivých stupňů vybití baterie, přičemž můžete změnit i to, odkdy se bude jaká barva zobrazovat.

Energy bar

Za příplatek 60 korun můžete potom použít jako ukazatel celou notifikační lištu, lze si zvolit postupný přechod barev linky nebo třeba abyste viděli stále všechny barvy procent najednou. Tím se však dostávám na konec naší prohlídky. Obě aplikace nejsou nijak velké či propracované, ale občas je důležitě si každodenní používání telefonu trochu oživit a jak lépe tohoto docílit než troškou barev.

Stáhnout Energy Bar

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze