Vytváření projektů a snadná spolupráce s kolegy díky aplikaci Freelo

Android aplikace týdne
1
Vytváření projektů a snadná spolupráce s kolegy díky aplikaci Freelo
  • Aplikace vám může výrazně zjednodušit a zpříjemnit práci v týmu
  • Můžete zakládat společné projekty, komunikovat s kolegy, dostávat úkoly, přidělovat je, spolupracovat na nich a tak dále
  • Aplikace je k dispozici zdarma, ale je značně omezená, takže pokud jí chcete pořádně používat, musíte si zaplatit Pro verzi

Je čas být zase pro jednou pořádně produktivní a pracovitý. A jaká jiná aplikace by se k tomu hodila víc než taková, díky které je plánování, zadávání a plnění úkolů hračka. Nositelem právě těchto atributů je aplikace Freelo, což pro vás možná bude povědomé jméno, jelikož na webu je Freelo už dost dobře známé jako spolehlivý pracovní nástroj. Jak bylo řečeno, jedná se v podstatě o pracovní aplikaci na řízení různých projektů. Freelo vám tak může výrazně zjednodušit a zpříjemnit práci v týmu, jelikož základní myšlenkou je společná pracovní platforma, ve které budete se všemi spolupracovníky komunikovat, dostávat úkoly, přidělovat je, plnit je, spolupracovat na nich a tak dále. Však to znáte.

Freelo – Android aplikace týdne

Služba je přitom už pár let velmi populární na webu, avšak na pořádnou aplikaci si museli uživatelé počkat, ačkoliv slůvko „pořádnou“ je nutno brát trochu s rezervou. V současnosti je totiž aplikace v podstatě jen lehce vylepšený wrap webu. Hned na první pohled je jasné, že prostředí není moc uživatelsky přívětivě, a jde vidět, že je dělané pro počítače, nikoliv pro telefony.

To ale zároveň znamená, že tu najdete úplně vše co na webu, na který můžete být už zvyklí. Musím uznat, že je pro mě i nyní procházení aplikace celkem peklo a musíte si na ní chvilku zvykat. Jakmile však víte, co kde je, může se z ní stát opravdu užitečný nástroj. Stejně jako na webu lze vytvářet celé projekty, kterým lze dát i rozpočet. Poté uděláte různé úkoly či podúkoly, lze k nim dát popis, datum, dokdy se musejí splnit, a přidělit je jedné či více osobám. Poté si lze také vykazovat hodiny strávené nad úkolem, a dokonce i fakturovat.

Freelo

Určitě jste si z obrázků všimli, že prostředí opravdu moc moderní není. Snadno se v něm ztratíte, ale alespoň trochu pomůže spodní lišta. Domeček úplně vlevo vás samozřejmě dostane na domovskou obrazovku, díky „plusku“ můžete odkudkoli okamžitě založit nový úkol, projekt či někoho přezvat. Zvoneček označuje notifikace a lupa slouží jak jinak než pro vyhledávání. Prostřední ikonka poté otevře postranní menu s různými možnostmi. Odtud se lze přepínat mezi různými projekty, procházet všechny uživatele, podávat výkazy, faktury, dívat se na statistiky nebo se podívat do kalendáře na vaše naplánované úkoly či do nastavení vašeho profilu. Sice by bylo lepší, kdyby se pro otevření tohoto menu dalo swipenout z levé strany obrazovky, nebo kdyby bylo tlačítko pro menu úplně vlevo a domovská obrazovka uprostřed, ale co…

Aplikace se bude určitě postupně zlepšovat a snad to nebude pořád jen lehce upravený web. Zatím to podle mě prostě není aplikace, která by přilákala nové uživatele. Prostředí je nepřehledné, ovládání komplikované a celkově není nejsnadnější si na aplikaci zvyknout. Pokud ale už používáte v práci Freelo, budete se tu cítit jako doma a určitě si appku hned stáhněte. Nejenže budete mít vždy okamžitý přístup ke všemu díky ikonce appky hned z domovské obrazovky a nemusíte otevírat prohlížeč, ale také je tu pár užitečných funkcí navíc. Pokud chcete třeba přidat k úkolu či komentáři fotku jako přílohu, můžete jí vyfotit přímo z aplikace. Především tu máte podporu notifikací, takže budete o vašem projektu neustále informováni ve vaší notifikační liště.

Freelo je zdarma pro Android i iOS a na 14 dní dostanete Pro verzi, která může být pro někoho nutností. Po 14 dnech budete mít totiž běžný free účet, u kterého můžete mít jen dva projekty, 2 přizvané uživatele a 222 MB datového prostoru. Bez placení se tedy appka pro osobní používání moc nevyplatí a pokud hledáte jednoduchou appku na sdílení úkolů, podívejte se zatím spíše někde jinde. Pokud už ale jste uživateli Freela, tak šup do stahovaní.

Stáhnout Freelo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo