Díky těmto aplikacím zjistíte, kdy vyrazit ven fotit, a vylepšíte Firefox

Android aplikace týdne
Díky těmto aplikacím zjistíte, kdy vyrazit ven fotit, a vylepšíte Firefox
  • Aplikace Golden Hour vám řekne, kdy v průběhu dne nastane podle pohybu slunce Zlatá hodina a další zajímavé části dne na focení
  • Notes je zase samostatná appka od Firefoxu, díky které budete moct sdílet snadno poznámky mezi mobilem a PC

Golden hour a Notes by Firefox – Android aplikace týdne

Nejen ve světě mobilů, ale také ve světě aplikací je očividně okurková sezóna, tedy když pomineme oznámení Galaxy Note9. V každém případě se dnes podíváme rychle na dvě miniaplikace. Začneme tou trošku komplexnější jménem Golden Hour, ze které může být nadšený nejeden fotograf. Název mluví za vše, tahle aplikace vám prostě řekne, kdy ve vaší oblasti nastane takzvaná zlatá hodina. Aplikace je velice přehledná a jednoduchá, byť není zatím v češtině. Hned po instalaci uvidíte časovou tabulku, kde máte ukázáno, kdy nastanou fotograficky zajímavé části dne. Máme tu již zmiňovanou, slavnou Zlatou hodinu, je tu východ a západ slunce, modrá hodina a tak dále.

Golden Hour

Můžete se podívat také do kalendáře, v kolik hodin nastane vámi požadované světlo, až budete třeba na dovolené. To také není problém, jelikož můžete změnit manuálně polohu. Zapnout si můžete i notifikace, které vás upozorní na denní dobu, kterou chcete zachytit. Velice zajímavé je ovšem zobrazení mapy, kde uvidíte přesně vaši polohu a odkud budou dopadat sluneční paprsky. Nejprve jsou tu jen tři čáry zastupující východ a západ slunce či poledne.

Skvělý je slider ve spodní části obrazovky, jehož pohybem hýbete s polohou slunce v průběhu dne, kdy uvidíte měnící se azimut a podobně. Aplikace je prozatím kompletně zdarma, ale stejně můžete vývojáře podpořit menším příspěvkem. Zároveň se lze zapojit do bety nebo pomoci s překladem appky do dalších jazyků, jako je třeba čeština.

Golden Hour

To naše druhá aplikace už částečně v češtině je, a to proto, že za ní stojí velká a slavná značka. Notes je totiž v podstatě doplněk pro Firefox. Název přitom opět mluví za vše. Prostě jen stáhnete appku, přihlásíte se svým Firefox účtem a můžete vytvářet poznámky a to-do seznamy. Ty se poté díky vašemu účtu synchronizují a můžete je snadno vidět i na svém počítači či jakémkoli jiném zařízení. Obrovskou výhodou je poté šifrování zaručující soukromí a bezpečnost vašich poznámek. Je hezké vidět, že po možnosti sdílet odkaz na stránky mezi počítačem a mobilem přidává Firefox další funkce, kterými více propojuje mobilní a počítačový svět. Pokud jste tedy už nyní věrnými uživateli liščího prohlížeče, určitě si appku vyzkoušejte. Je zdarma a může být dost užitečná.

Notes by Firefox

Stáhnout Golden Hour

Google Play (zdarma)

Stáhnout Notes by Firefox: A Secure Notepad App

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze