Uživatelsky jednoduchý, ale extrémně praktický! Takový je Microsoft Launcher

Android aplikace týdne
26
Uživatelsky jednoduchý, ale extrémně praktický! Takový je Microsoft Launcher
  • Sekce časové osy umožní pokračovat v práci, kterou jste začali na smartphonu nebo počítači
  • Pokud uvažujete o uživatelsky jednoduchém, ale pěkně vypadajícím launcheru s rozsáhlými možnostmi nastavení, rozhodně Microsoft Launcher vyzkoušejte

Jednou z největších výhod operačního systému Android je nepochybně možnost upravit si jej k obrazu svému. Jednoduchým způsobem, jak toho docílit, je instalace launcheru. A my se v dnešním dílu Android aplikace týdne detailně podíváme na povedenou alternativu z dílny Microsoftu.

Microsoft Launcher (Android aplikace týdne)

Aplikaci jsme testovali na Motorole Moto Z2 Play, v době nahrávání videa ve verzi 5.0.2. K tomu, abyste zde Microsoft Launcher mohli začít používat, stačí zajít do Nastavení, Aplikace a oznámení, Rozšířená nastavení, Výchozí aplikace a následně Aplikace plochy. Zde si zvolíte, který launcher chcete mít spuštěný.

Microsoft Launcher

Hlavní obrazovka má velmi pěkný design a je vyvedena spíše minimalisticky. Tahem doleva se dostanete do sekce s názvem Váš informační kanál, která je rozdělena do tří kategorií: Pohled, Zprávy a Časová osa. Každou z těchto kategorií můžete vypnout či zapnout přesně podle vašich potřeb. V části pohled máte k dispozici jednotlivé widgety neboli karty. Je to praktická sekce, kam se podíváte ve chvílích, kdy potřebujete získat rychlý přehled o tom, co vás dnes čeká a nemine. Možnosti úprav jsou téměř neomezené a do této sekce si můžete přidat widget z každé aplikace, u které je to možné. Zprávy jsou v podstatě klasický feed vytvořený na základě vašich zájmů, které si můžete pochopitelně upravit.

Microsoft Launcher

Zbývá sekce Časová osa, díky níž můžete pokračovat v práci, kterou jste začali na smartphonu nebo počítači. V čase natáčení recenze můžete timeline využít k otevírání a úpravě dokumentů nebo prohlížení webových stránek. K tomu však pochopitelně potřebujete mít na obou zařízeních nainstalovaný Microsoft Edge. Pokud prohlížeč od Microsoftu již používáte a máte zařízení s Androidem, měli byste dát podle nás Microsoft Launcheru šanci. Stránku postačí odeslat do počítače, kde se přímo před vámi otevře, a nám nezbývá než konstatovat, že vše funguje svižně a spolehlivě.

Microsoft Launcher

Pro otevření seznamu aplikací postačí kliknout na kulaté tlačítko. Samozřejmě si také můžete vybrat způsob pohybování se v seznamu aplikací nebo některé aplikace rovnou skrýt. Možnosti nastavení jsou doopravdy nepřeberné, od motivu po druh složek nebo styl oznámení. Zvolit si dokonce můžete i balíček ikon. Pokud máte starší zařízení a obáváte se o dostatečně hladký chod, můžete si zapnout režim s vysokým výkonem.

Užitečná jsou rovněž gesta. My jsme si hodně oblíbili uzamknutí obrazovky dvojitým poklepáním. A jaký je náš finální verdikt? Microsoft Launcher je podle nás jednou z nejlepších alternativ na trhu. Pokud uvažujete o uživatelsky jednoduchém, ale pěkně vypadajícím launcheru s rozsáhlými možnostmi nastavení, rozhodně Microsoft Launcher vyzkoušejte. Plusové body od nás získal i za to, že je zdarma, nebo protože dokáže v omezené míře posloužit jako prodloužená ruka pro počítače s operačním systémem Windows.

Stáhnout Microsoft Launcher

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
David Zid
David Zid
Používal jsem dlouhá léta, super launcher. Zhruba před půl rokem, Microsoft přidal velký update funkcí a obohatil tím tu "chytrou stránku", což paradoxně launcher dost zpomalilo a to mám Huawei P20 Pro, vyřešil jsem to zakázáním týhle stránky. Potom mi ale začal žrát baterku ve standby režimu, což nikdy nedělal (btw. to samé mi dělal Evie launcher). Taky začal blbnout ukazatel notifikací. Když se to ani po pár aktualizacích nezlepšilo, prostě jsem přešel na Nova launcher a všechny problémy zmizely. Pokud se ale někomu tyhle problémy neprojevují, je to super launcher.
Slyghter
Za mě jedině Evie Launcher
Grom51
Tak pokud chcete aby Microsoft vedel o vsem, co na mobilu delate .. tak klidne .. staci si nainstalovat app log .. DNS listenner a nestacil jsem se divit .. pekny malware
jklejna58
Nova launcher. Je super. Ten microsoft dost obtěžuje a apky docela velkého objemu. Na androidu to jde lépe bez microsoftu, než s ním.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze