Zbavte se otravných e-mailů a pomozte přírodě s aplikací Cleanfox

Android aplikace týdne
4
Zbavte se otravných e-mailů a pomozte přírodě s aplikací Cleanfox
  • Aplikace Cleanfox vám umožní zrušit odběr zbytečných a nevyžádaných zpráv, jako jsou různé zpravodaje, reklamy a podobně
  • Zároveň všechny zprávy z daného zdroje umí také bleskově vymazat a zároveň mazáním snižujete svou uhlíkovou stopu
  • Cleanfox je ke stažení kompletně zdarma a bez reklam pro Android i iOS

Cleanfox – Android aplikace týdne

Zní to sice divně, ale aplikace Cleanfox dokáže podle všeho nepřímo pomoci nejen vám, ale také matce přírodě, ale o tom až později. Hlavním účelem je tu totiž pročištění vašich e-mailů od zbytečných a nevyžádaných zpráv, jako jsou různé zpravodaje, reklamy a podobně. Hned po nainstalování aplikace se tedy musíte přihlásit nějakým svým e-mailem. Výhodou je, že můžete používat nejen Google, Outlook či Yahoo, ale taky prakticky jakýkoli jiný účet. Hned poté začne appka skenovat vaši schránku a hledat automaticky zasílané e-maily, kterých byste se mohli chtít zbavit. Jen se nedivte, když to bude chvilku trvat, neb čas načítání se bude odvíjet od počtu vámi obdržených mailů.

Cleanfox - Clean Your Inbox

Když je vše hotovo, dostanete se na přehlednou obrazovku, na které vám bude appka postupně nabízet různé adresy, ze kterých dostáváte pravidelně poštu. Uvidíte, na jaký účet vám chodí, jak se jmenuje, kolik e-mailů jste z nich už dostali a jak často je otevíráte. Poté se vypořádáte s danými zprávami třemi způsoby, které vidíte vespod obrazovky.

Můžete však použít také pohodlnější gesta. Zahozením mailu nahoru dáte najevo, že chcete zachovat posílání zpráv ze zobrazené adresy, zahozením doleva vymažete všechny obdržené zprávy od dané adresy a zahození doprava vymaže všechny zprávy a zároveň přestanete poštu z tohoto zdroje odebírat, takže už vás nebude nikdy obtěžovat.

Cleanfox - Clean Your Inbox

Pokud poté klepnete na tlačítko Finish v levém horním rohu, dostanete se na domovskou obrazovku. Zde uvidíte vaše statistiky používání aplikace, můžete přidávat další účty nebo se podívat na pár nastavení. Mohli jste si však na obrázcích všimnout také různých frází jako Můj les, CO2, uhlíková stopa a podobně. Co to má společného s e-maily?

Inu, přímo vlastně nic, ale vývojáři aplikace se snaží prostřednictvím svých uživatelů také pomoci přírodě. Pokaždé když pozvete do aplikace nového člověka a ten pozvání přijme, dostanete možnost na dálku zasadit strom v Zambii. A zároveň vám appka ukazuje, kolik gramů CO2 za rok jste ušetřili mazáním svých e-mailů. Kdo by to byl řekl, že i posílání a ukládání stovek zbytečných emailů, které stejně nechcete, vykazuje malou uhlíkovou stopu.

Cleanfox - Clean Your Inbox

Tím už jsme si ovšem prošli kompletně celou aplikaci. Pokud vás zkrátka denně obtěžuje hromada nechtěné pošty, je Cleanfox jednoduché a nesmírně užitečné řešení. Navíc je aplikace zdarma pro Android i iOS, nemá žádnou formu reklam či placení Pro verze, a navíc jejím používáním můžete alespoň trochu pomoci přírodě. Co víc si přát?

Stáhnout Cleanfox - Clean Your Inbox

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Petr
Byla to dobrá aplikace pokud by byla kompletně v češtině? Ty co neumí anglicky mají holt smůlu!
Vít Richter
Aplikace je skvělá co se týče ovládání. Ale po tom, co jsem si pročistil emaily v aplikaci, tak se nic s mojí emailou schránkou nestalo a spamy tam stále jsou.
Pavel
Nelze přiřadit email od seznamu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze