Android aplikace týdne: BlackBerry Hub

29

Poté, co BlackBerry uvedlo svůj první androidí telefon a vydalo pár menších aplikací pro majitele telefonů všech značek, se na Google Play objevila i jedna z nejžádanějších služeb kanadského výrobce, kterou není nic jiného než jeho slavný BlackBerry Hub. Ten je součástí jeho telefonů již notnou řádku let. Pojďte se tedy společně s námi podívat, jak vypadá tato služba na Androidu a co všechno nám vlastně nabízí.

BlackBerry Hub – Android aplikace týdne

Na Android si našla v posledních dnech cestu aplikace BlackBerry Hub+ Services, jejíž jméno může znít povědomě těm z vás, kteří si někdy vyzkoušeli BlackBerry Priv. Na tomto telefonu dosud byla tato aplikace dostupná exkluzivně, avšak nyní je k dispozici zdarma pro všechny telefony s Androidem 6.0 Marshmallow. Tato služba sdružuje všechny aplikace od BlackBerry, jako je jejich messenger, kalendář a samozřejmě samotný Hub, hezky pod jednu střechu. Odtud můžete jmenované aplikace stahovat a také spravovat své BlackBerry účty.

BlackBerry Hub - Android
Prostředí BlackBerry Hub+ Services tvoří prakticky jen tyto tři obrazovky

Teď už se ovšem podívejme na to nejdůležitější. Co je to vlastně ten Hub, o kterém všichni vždy ve spojení s BlackBerry mluvili? Namísto toho, abyste se museli přepínat mezi jednotlivými aplikacemi, Hub sjednocuje všechny vaše emailové klienty, chatovací a sociální aplikace, SMS zprávy, kalendář, zmeškané hovory a nastavená připomenutí hezky na jedno místo se sjednoceným prostředím a designem.

Zároveň Hub slouží i jako naprosto plnohodnotný emailový klient, který funguje i s Gmailem, Outlookem či Microsoft Exchange. Aplikaci tak můžete velmi jednoduše využívat pro snadné filtrování a procházení všech podporovaných notifikací.

Kompletní průvodce aplikací

Nenechte se však zmást – jakmile aplikacím udělíte všechna oprávnění, které Hub automaticky vyhledá a nabídne, funguje už aplikace pouze jako shromaždiště upozornění, kdy přejímá data z vašich aplikací, které již máte nainstalované. Funguje tak v podstatě jen jako seznam odkazů pro otevření konkrétních aplikací.

Pokud tedy chcete odepsat například na nějakou zprávu z Viberu, klepnete na upozornění v Hubu a ten okamžitě otevře Viber, tak jak ho znáte. Pro použití Hubu tedy musíte mít nainstalovány a používat i všechny ostatní aplikace, od kterých chcete dostávat upozornění. Přímo v aplikaci lze pouze psát a číst emaily.

BlackBerry Hub - Android
Hlavní obrazovka Hubu a integrace kalendáře

Na druhou stranu má aplikace opravdu bohaté možnosti nastavení, od správy všech účtů a propojených aplikací, až po obecná nastavení a úpravy upozornění. Zapnout a přizpůsobit zde lze různá gesta, zobrazení zpráv a vašich údajů nebo i různé interakce s notifikacemi. Zároveň můžete vytvořit i speciální pravidlo pro upozornění od konkrétního kontaktu, aby vás na ně Hub vždy upozornil tak, abyste vždy na první pohled poznali, o koho jde, či jej naopak zablokovali. Aplikace má samozřejmě i vlastní sbírku pěkných widgetů pro vaší domovskou obrazovku

Práce s emaily a ukázka možností nastavení

Jestli vás však myšlenka sjednocených upozornění láká, není nic jednoduššího, než si BlackBerry Hub stáhnout zdarma z obchodu Google Play a vyzkoušet si ho na vlastní kůži. Třeba vás velmi mile překvapí.

Stáhnout BlackBerry Hub

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Petr
Hrozne to zere baterku a aplikace k nicemu zlaty cistej android , nikdo nechce nic od mrtveho zbytecneho OS jako byl BB :D
Pepan
Není zdarma jen na měsíc?
Petr
To neni zdarma ? :D To si delate srandu :D
Dano
Blackberry HUB mohol byť dobrý na BB OS... Predpokladám že bol v podstate súčasť systému a systém s ním počítal. Nemá zmysel to dávať "v pôvodnej forme" na Android. Android nie je BB OS. Sám viem keď som prechádzal zo starého WM na Android ako som si to chcel prispôsobiť čo najviac rovnako,ale bola to blbosť. Android pracuje inak a treba sa mu prispôsobiť a ladiť ho iba v rámci jeho možností a v podstate si zvyknúť na niektoré nové a lepšie funkcie a bohužiaľ aj na niektoré inak fungujúce veci alebo obmedzenia. A to platí aj o BB HUB-e na Androide. Viac asi naladím widgetmi a skratkami na domovskej obrazovke ako HUB-om...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze