Američané budou již brzy nosit digitální občanku v iPhonu či Apple Watch

2
Američané budou již brzy nosit digitální občanku v iPhonu či Apple Watch
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zájem v současnosti projevilo hned 8 států
  • Jako první dojde k nasazení technologie v Arizoně a Georgii
  • Do aplikace Apple Wallet mohou nahrát řidičský i občanský průkaz

U příležitosti představení iOS 15 Apple prezentoval rovněž možnost do iPhonu nahrát osobní dokumenty. Nyní se do programu zapojilo 8 amerických států, jejichž občané budou moci vyměnit klasickou občanku či řidičský průkaz za jejich „digitální kopii“ nahranou do telefonu a Apple Watch. Jako první se z 8 států (Arizona, Connecticut, Georgia, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma a Utah), které se k iniciativě připojily, implementace dočká Arizona a Georgia.

Na stránkách Applu se můžeme dočíst, že integrace občanských a řidičských průkazů do aplikace Wallet (Peněženka) je pro Apple důležitým krokem, který má uživatelům opět usnadnit život. V současnosti navíc zástupci Applu komunikují s mnoha dalšími státy, které by se chtěly rovněž přidat.

Nosit zmíněné průkazy v telefonu má přinést uživatelům rychlý, jednoduchý a bezpečnější způsob, jak se v případě potřeby prokázat potřebným dokladem. Přidání průkazů do aplikace Wallet probíhá stejně jako například přidání platební karty. Následně jej může mít majitel telefonu nejen v iPhonu, ale také v Apple Watch. V průběhu registrace průkazů je nutné doklady vyfotit a také si pořídit selfie, u níž je, podobně jako u první registrace Face ID, nutné různě naklánět hlavou.

Diskuze ke článku
Franto Frantof
Franto Frantof
Čo sa stane, keď fón rozbijem, alebo mi ho ukradnú ? Bude sa dať jednoducho každé 2 až 5 rokov kopírovať údaje do nového zariadenia ?
Ako sú údaje chránené vo fóne, keď čítame, ako jednoducho sa hackeri dostanú do fónu, (áno aj do Apple)?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze