Američané jsou nakloněni ohebným telefonům, spousta z nich ale čeká na ten od Applu

1
Američané jsou nakloněni ohebným telefonům, spousta z nich ale čeká na ten od Applu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Více než třetina respondentů by preferovala při nákupu ohebného telefonu značku Applu, ačkoliv ta zatím žádnou skládačku ve svém portfoliu nemá
  • Průzkum také poukázal na to, že ženy by preferovaly spíše ohebný telefon typu tablet, zatímco muže oslovila ohebná véčka

Vnímání ohebných telefonů běžnými spotřebiteli je důležitou informací nejen pro současné výrobce „skládaček“, ale také může nabídnout cenné informace pro značky, které se prozatím do tohoto segmentu nepustily. Známá analytická společnost Counterpoint Research zveřejnila výsledky vnímaní ohebných telefonů americkými uživateli, kteří se ve velké míře shodli na tom, že jejich příští mobil bude ohebný a zároveň vyjádřili silné preference značce Apple.


V řeči čísel pak stojí za zmínku, že 28 % dotazovaných si velmi pravděpodobně pořídí ohebný telefon v rámci příštího nákupu nového smartphonu. V oblasti ohebných mobilů je pak nejvíce preferovanou značkou Samsung (hlasovalo pro něj 46 % respondentů), na druhém místě Apple (39 %) a na třetím Motorola se 6 %. Navzdory tomu, že Apple doposud žádné ohebné zařízení ve svém portfoliu nemá, se tak již nyní může radovat z velkého zájmu o jeho verzi „foldables“.

Samsung na druhou stranu může těšit, že majitelé telefonů této značky mu hodlají zůstat i nadále věrní, přijde-li na nákup skládačky. Alespoň to tak uvedlo 92 % respondentů. Velmi zajímavé rovněž je, že zatímco ohebné telefony typu véčko preferuje více než polovina mužských respondentů, v případě žen je preference pro ohebné véčko pouze u 47 % z nich. Ty by paradoxně naopak preferovaly ve 40 % případů ohebný telefon typu tablet, zatímco mužští respondenti pouze ve 30 %.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Jiný výzkum zjistil, že z 1 miliardy prodaných mobilních zařízení je cca 40 milionů typu fold nebo flip. Osobně bych preferoval flip ale pouze za předpokladu mnohem lepších užitných vlastností. Možná, že změna nastane, protože klasické smartfony již nic nového nepřinášejí, odpovídat však musí jak cena tak i vlastnosti výrobku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze