Budoucnost podle Samsungu: občanku, řidičák i pas budeme nosit přímo v telefonu

7
Budoucnost podle Samsungu: občanku, řidičák i pas budeme nosit přímo v telefonu
Fotografie: Samsung
  • Naskenování důležitých dokumentů by proběhlo pomocí NFC
  • Samsung bohužel neoznámil konkrétní datum nasazení technologie

Během dnešní virtuální prezentace společnosti Samsung jihokorejský výrobce lákal nejen na výhody propojení platformy Wear OS a Tizen, ale také na dříve oznámený projekt „mobilní občanky“. Občanský průkaz, který by byl uložen v paměti telefonu Samsung, má chránit vysoká úroveň zabezpečení dle standardu Secure Element (sSE) a nahrání občanky do telefonu by mohlo proběhnout skrze jednoduché naskenování NFC tagu.

Kromě občanského průkazu bychom takto v telefonu mohli mít bezpečně uložený rovněž řidičský průkaz, pas, či jiné důležité dokumenty. Jedinou kaňkou na kráse je tak doposud stále nejasné datum nasazení této technologie. Napište nám do komentářů, jestli byste ocenili možnost „nosit“ veškeré dokumenty přímo ve vašem smartphonu.

Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Také by mi to vyhovovalo, věřím, že nějakou dobu to poběží souběžně. Až nedigitalní dinosauři vymřou, tak si na kartičky nikdo nevzpomene.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
1. K čemu, u nás to stejně nebude fungovat bo ČR.. A 2. Pokud vím tak o tohle se snaží naše debilní EU a naše ČR aby vše bylo v mobilu.
Jaroslav Růžička
Jaroslav Růžička
Osobně bych to využil a vlastně už i využívám, jen to není řešení od Samsungu.
Nebaví mě nosit různé kartičky a průkazky. Je to dle mého i bezpečnější, hlavně v případě ztráty peněženky se všemi doklady...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze