Společnost stojící za YotaPhonem zbankrotovala

5
Společnost stojící za YotaPhonem zbankrotovala
  • Společnost YotaPhone měla problém proniknout na západní trhy
  • Plánované prodeje se nenaplnily
  • Firma tak čelila smluvním pokutám od výrobců

Na YotaPhone si asi vzpomene každý. V záplavě fádních a snadno zaměnitelných telefonů se pustila do experimentu, který ale bohužel nevyšel. Použití technologie e-ink v jednom displeji mělo přinést značnou úsporu energie při zobrazování statických informací anebo čtení delších textů.

Koncept to byl bezesporu zajímavý, ale na komerční úspěch to nestačilo. Jak informuje cnews.ru, společnost stojící za těmito telefony čelí bankrotu. Vaz jí zlomily nízké prodeje a následné žaloby. Jednu z nich o 126 milionů dolarů podal výrobce hardwaru Hi-P Singapore, který zajišťoval sestavení prvních dvou telefonů. Těch se nakonec prodalo pouze 75 tisíc kusů, což bylo méně než původní smluvní závazek. Asijský výrobce nakonec přistoupil na mimosoudní vyrovnání 17 miliónů dolarů, ale nedočkal se nejspíše ani těch.

Telefony značky Yota měly problém prorazit na západních trzích, na které firma hlavně spoléhala. Vaz jim zlomila hlavně vysoká cenovka a ani následné masivní slevy už nedokázaly situaci zachránit.

Diskuze ke článku
Berule
Hmmm kdo by to byl od ruských technologických mágů čekal :D
Lukáš M.
Zamyslete se nad tím konceptem a zjistíte, že je na nic. Proč sakra otáčet mobil kvůli druhému displeji? Dnes s powerbankami a bezdrátovými nabíječkami na každém rohu mám šaškovat a telefonem bez možnosti mít jej v obalu za úsporu baterie?

Kolik notifikací, které nevyžadují response, přijmete?

A když čtu dlouhý text, kdy poznám, že už je ta doba, abych ho převelel na druhý displej?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze