Nástupce iPhonu SE má dorazit v březnu příštího roku a připomínat iPhone 8

7
Nástupce iPhonu SE má dorazit v březnu příštího roku a připomínat iPhone 8
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Novinka by měla stát přibližně 17 tisíc korun
  • Uvnitř najdeme čipset A13 Bionic a 128GB úložiště
  • Zadní stranu má zdobit pouze jeden senzor fotoaparátu
  • Dočkat bychom se mohli rovněž návratu Touch ID

Podle informací Economic Daily News bychom se měli dočkat nástupce kompaktního iPhonu SE již příští rok v březnu. Designem by měl přitom telefon připomínat iPhone 8 a pokud se jím novinka opravdu inspiruje, můžeme dát sbohem supertenkým rámečkům a naopak přivítat „bradu“ i „čelo“. Zároveň by to však mohlo znamenat návrat Touch ID, které by sice pro výrobce představovalo úsporu nákladů, ale v roce 2020 by pravděpodobně působilo doopravdy hodně zastarale. Touch ID je z novinek od Applu stále přítomné již jen v iPadu Mini a iPadu Air.

Co se týče specifikací, měli bychom se těšit na nejnovější čipset A13 Bionic, kterému bude dělat společnost 128GB úložiště. Zadní strana by se pak měla stát domovem pouze pro jeden senzor fotoaparátu a cenovka by se měla pravděpodobně pohybovat okolo 650 amerických dolarů, což znamená přibližně 17 tisíc korun. Prodej jediného opravdu kompaktního modelu od Applu, iPhonu SE, byl přitom oficiálně ukončen v minulém roce (přestože je u některých prodejců stále k dispozici). Novinka by mohla být zajímavá zejména pro rozvojové trhy, jako je například Indie, do které Apple přesouvá výrobu.

Diskuze ke článku
Bat
To by odpovídalo, v nabídce už nic se 4,7" palci nebude, tak vyhrabou staré šasi do toho dají starý hw s novým procesorem a je zde nové SE. Takže podobný scénář jako u jedničky, tam to ale bylo hlavně z důvodů přebytku hw ze snížení výroby ip6S. Nic naplat, tak kompaktní to už nebude a možná si z nostalgie koupím ještě jedno SEčko, o něm v kapse totiž ani nevím.
Carda
Jo proč ne vzít iPhone 8 a udělat z něj SE mi přijde jako dobrý nápad :D
anonym
stejně pořád snim o něčem s velikostí se bez rámečků, to ale za ty prachy asi nemá šanci
Martin
Na letemsveteapplem psali že to bude iPhone 8 s vyšším výkonem. Tak nevím co si mám myslet

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze