Zklamaný zákazník aerolinek ukazuje, proč se vyplatí schovat AirTag do kufru

1
Zklamaný zákazník aerolinek ukazuje, proč se vyplatí schovat AirTag do kufru
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Elliot Sharad přišel o zavazadla během přestupu, naštěstí v nich měl skryté přívěsky AirTag
  • Ztracené zavazadlo se nakonec vrátilo ke svému majiteli, pomoci však musela i policie

S chytrým přívěskem Apple AirTag se navzdory jeho relativně krátké době na trhu pojí nespočet zajímavých historek, kdy pomohl vyhledat odcizené předměty, ale i „stalkovat“ nic netušící osoby. K těm méně všedním se řadí i zkušenost Elliota Sharoda, jehož zavazadla se ztratila během cesty z Jižní Afriky do Dublinu s několika přestupy. Elliot se naštěstí prozíravě ještě před odletem rozhodl umístit do všech zavazadel AirTag, který mu umožnil dohledat kufry, které se po cestě ztratily.


Díky tomu bylo zjištěno, že zavazadla zůstala ve Frankfurtu, kde Elliot se svou snoubenkou přestupoval. Aerolinka Aer Lingus, jež byla za zavazadla odpovědná v době ztráty, se následujícího dne podařilo doručit ztracené zavazadla, jeden kufr však stále chyběl.


Po několika telefonátech a vyměněných e-mailech, jak popisuje Elliot na Twitteru, kdy se stále nic nedělo, uvedl pro CNN, že se ztracené zavazadlo nacházelo v průběhu času na dvou různých místech v londýnské čtvrti Pimlico. Nakonec se Elliotovi údajně podařilo úspěšně získat nazpět i poslední zavazadlo, musel však požádat o pomoc tamní policii.