Novinka od Applu hacknuta! Může být AirTag pro své uživatele nebezpečný?

2
Novinka od Applu hacknuta! Může být AirTag pro své uživatele nebezpečný?
Fotografie: Apple
  • Prolomení AirTagu se povedlo německému expertu na bezpečnost
  • Upravil firmware a s ním odkaz na webové stránky

Apple v dubnu představil svůj nejnovější a dlouho očekávaný produkt, kterým není nic jiného než přívěšek AirTag. Ten slouží k lokalizaci předmětů a jejich snadnému dohledání. Tato novinka se může zdát jako nevinné příslušenství usnadňující život, avšak německý bezpečnostní expert Thomas Roth na Twitteru ukázal, že i AirTag může představovat jistou formu nebezpečí.

Jelikož se v AirTagu samozřejmě nachází procesor, který řídí celé dění, nechybí ani firmware, který je oním potencionálním rizikem. Roth se do firmwaru dokázal nabourat a pozměnit jeho běžnou pracovní činnost, respektive to, jak má správně fungovat. Naštěstí nešlo o nic vysoce nebezpečného. Roth změnil směrování internetové adresy, kam AirTag přesměruje spárovaný telefon. Běžně jde o webové stránky Applu sloužící k nalezení zařízení. Po změně však může jít o jakoukoliv stránku, v krajním případně i se škodlivým obsahem.


Naštěstí se prozatím nemusíte ničeho vážného bát, neboť Roth nezveřejnil celý postup, jak úpravu firmwaru provést. Je také pravděpodobné, že na potencionální hrozbu bude reagovat Apple aktualizací softwaru.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Prostě ho jailbreknul 😁 kdyby se to dalo dohromady s jailbreknutým iphonem a patřičným tweakem, mohlo by to být zajímavé. Cydia je všemocná.
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Upřímně.. U iOS 14.5/1 zakáže sledování ale má přitom air tag který tak nějak funguje na principu sledování, takže o vás ví kde kdo.. Hodně štěstí při hledání.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze