Vyzkoušeli jsme nový LG Optimus 2X: první dojmy a video

21

V sídle LG jsme si tento týden osobně vyzkoušeli žhavou novinku - LG Optimus 2X, která se zanedlouho chystá i na náš trh (chcete vědět kdy přesně?). Podívejte se na živé fotografie, komentovaný videopohled a přečtěte si krátké první dojmy. Jako bonus přinášíme fotografie a Full HD video vyfocené a natočené telefonem.

LG Optimus 2X se v České republice začne prodávat pravděpodobně v druhém dubnovém týdnu. Konkrétní cena zatím není známá, ale dle vyjádření zástupců LG lze dle našeho odhadau očekávat částku zhruba 12-13 tisíc Kč. Za tuto cenu dostanete velmi pohledný smartphone se špičkovým zpracováním, který po uchopení do ruky nepůsobí, na rozdíl například od Samsungu Galaxy S II, plastově.

TIP: přečtěte si představení telefonu včetně technických informací a mnoha fotografií


LG Optimus 2X se designově i konstrukčně opravdu povedl

Není to plasťák

Zpracování je příkladné a přední i zadní část telefonu působí hodnotně. Potěší integrovaný micro HDMI konektor (typ D), který posílá obraz v rozlišení shodném s displejem, ale v případě fotografií a videí se rozlišení zvětší a je shodné s rozlišením televize nebo jiného připojeného zařízení. Jedná se tedy o stejný princip, jako u dalších telefonů s HDMI.

LG Optimus 2X – videopohled

Nechybí senzorová tlačítka pod displejem

Parametrově je sice 4 palcový TFT displej s rozlišením 480x800 pixelů standardní, ale vyzdvihnout musím špičkový kontrast, pozorovací úhly a sytost barev. Displej určitě snese srovnání se Samsungem Galaxy S a jeho Super AMOLEDem. Zajímavostí jsou mírně zkosené hrany sklíčka displeje, což při ježdění prstem po rozích displeje působí příjemně a zajímavě.

Zadní straně dominuje 8 Mpx fotoaparát s LED diodou. Záda mobilu působí kvalitně a hodnotně

Rychlý jako blesk

Celý telefon je opravdu bleskurychlý, dvoujádrový procesor a velký výpočetní výkon je znát. Prakticky vše se otvírá okamžitě a například fotogalerie, na jejíž zobrazení se u některých Androidů čeká i vteřiny, se zde otevírá v rámci zlomků vteřin. Ostatně prostředí i jeho reakce si můžete prohlédnout na videu. Stojí za to zmínit, že jsme měli tu čest s nefinální verzí firmwaru, přičemž ta finální by měla být ještě rychlejší.

Jak to bude s verzí Androidu?

V telefonu jsme krátce vyzkoušeli i zbrusu novou aplikaci Tegra Zone, ve které se nacházejí vybrané aplikace a zejména hry, optimalizované pro dvoujádrové čipy Nvidia Tegra. Reakce aplikace jsou svižné a designově lze aplikaci rovněž pochválit. Chybí snad jen více obsahu, což je ale způsobeno současným zahajováním prodeje prvních telefonů s tímto čipem. Postupem času se jistě nabídka v aplikaci rozšíří. Telefon vstoupí na trh s Androidem 2.2.2, přičemž update na verzi 2.3 se sice plánuje, ale prozatím není známo ani přibližné datum. Je také možné, že se 2.3 přeskočí a v létě dorazí rovnou verze 2.4.

Micro HDMI, micro USB a chybějící spoušť fotoaparátu

Průměrný fotograf

S telefonem jsme zkusili i vyfotit několik snímků a natočit zkušební videa. Je jasné, že nejlepším fotomobilem se Optimus 2X nestane. Snímky i videa jsou místy zahaleny jakoby do mlhy, chybí jim větší kontrast. To však lze softwarově velmi rychle vyladit a jinak jsou snímky ucházející. Potěší poměrně dobrá úroveň detailů a i ve zhoršených světelných podmínkách dobrá úroveň šumu. Velmi dobrý dojem na nás udělala rychlost fotoaparátu a prostředí obecně. Vysoký výkon přístroje je opět znát. Zamrzí jen chybějící spoušť fotoaparátu, je potřeba fotit přes displej, což někdy nemusí být ideální. Díky dvoujádrovému procesoru lze natáčet též HD videa. Jejich kvalita by mohla být určitě lepší, ale opět musíme mít na paměti, že se jedná o nefinální vzorek a kvalita se tak může změnit.


Takto fotí LG Optimus 2X

Full HD video z LG Optimus 2X – video natočené prototypem telefonu

Telefon disponuje baterií s kapacitou 1500 mAh a dle vyjádření zástupců LG, kteří Optimus 2X dlouhodobě používají, lze říct, že dvoujádrový procesor neznamená handicap ve výdrži baterie. Zejména při běžném používání (volání, sms, žádná multimédia) vydrží Optimus 2X prý překvapivě dlouho. Jinak je ale výdrž standardní a při klasickém používání dosáhne zhruba dvou dnů. Intenzivním používáním pochopitelně není problém telefon za den vybít.

To se povedlo...

Celkově na nás udělalo LG Optimus 2X velmi dobrý dojem. Design i zpracování jsou špičkové, rychlost reakcí vynikající a ve funkční výbavě v podstatě nic nechybí. Potěší HDMI konektor, dvoujádrový procesor a velmi kvalitní displej. Znovu zopakuji na začátku zmíněné, že LG Optimus 2X se na trh v České republice chystá oficiálně během druhého dubnového týdne. V tuto dobu budeme telefon již testovat a samozřejmě se můžete těšit na podrobnou recenzi.

TFT displej je špičkový: sytý, jasný a vyrovná se Super AMOLEDům

Co vás ohledně LG Optimusu 2X ještě zajímá? Ptejte se v diskuzi a my vám společně se zástupci LG, pokud to bude v našich silách, odpovíme.

TIP: přečtěte si představení telefonu včetně technických informací a mnoha fotografií

Diskuze ke článku
Boban
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Podporuje tento telefon flash? Někde jsem četl, že s verzí Androidu 2.2 už je plně funkční, ale radši se zeptám.
Bude telefon dostupný u Vodafonu? Děkuji za odpovědi.
Milan
Ano flash podporuje a zvládá jej bravurně.
Jan Watzke
Tak to je dost dobrý masakr tahle mašina do kapsy. :) I podle benchmarků je tohle kapesní PC daleko před ostatními mobily. Myslím, že na docela dlouhou dobu má první příčku TOP high-end strojů do kapsy jistou. Už se na něj moc těším. I cena je velmi přijatelná... nedivil bych se ani kdyby stál 20k podle té výbavy. :)
Jan Watzke
Jo... a chtěl jsem se zeptat jestli je ta info o 2. týdnu v dubnu oficiální? Na Sunnysoftu píší, že by jim měl dorazit ke konci března, tak se ptám. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze