LG Optimus 2X: premiéra nového dvoujádra od LG

Pomalu ale jistě začínají na dveře klepat telefony s dvoujádrovými procesory. Dnes byl představen nový špičkový telefon LG Optimus 2X s dvoujádrovým procesorem Tegra. Ani ostatní funkce nejsou k zahození. Jmenovitě 4" dotykový displej, Android 2.2 či podpora natáčení videa v rozlišení full hd.

Společnost LG nejspíše bude se svým modelem průkopníkem co se týče rychlosti uvedení telefonu s dvoujádrovým procesorem na trh. V útrobách nalezneme výkonný dvoujádrový procesor s čipsetem od nVidie Tegra 2, samozřejmě s nejnovější architekturou ARM Cortex A9. První benchmarky uniklé na internetu ukazují opravdu výborné výsledky a několikanásobný nárůst výkonu oproti standardním jednojádrovým procesorům.

Díky výkonnému procesoru si novinka hravě poradí jak s přehráváním, tak i nahráváním FULL HD videií (1080p). Fotoaparát nabídne rozlišení 8 MPx s autofocusem a přisvětlovací diodou. Přední kamera určená pro videohovory nabídne poměrně vysoké rozlišení, a to 1,3 MPx. Špičkové výbavě sekunduje i přítomnost bezdrátových sítí Wi-Fi s multimediální technologií sdílení DLNA. Novinka vstoupí na trhy s operačním systémem Android 2.2 Froyo, s pozdějším příslíbem na update 2.3 Gingerbread.

LG Optimus 2X pod dřívějším názvem LG Star

Přední straně bude dominovat 4" dotykový displej s kapacitní vrstvou a rozlišením WVGA. Zda nabídne zobrazovací technologii AMOLED, SUPER AMOLED či pouze klasiku TFT, není známo. O dostatečnou výdrž na jedno nabití by se měl postarat akumulátor o kapacitě 1500 mAh. Interní paměť nabídne hodnotu 8 GB, která lze dále rozšířit o paměťové karty typu MicroSDHC 32 GB.

První dojmy

Jako první v České republice jsme měli možnost si na včerejší prezentaci LG telefon krátce vyzkoušet. I přes velký displej byl telefon kompaktní a designově velmi povedený. Díky rychlému procesoru byl pohyb v menu i další činnosti i přes bohaté animace naprosto plynulý a ani více náročných procesů současně nečinilo problém. Menu je nově možno zobrazit i v podobě alá Samsung Galaxy S, ale lze jej přepnout zpět do klasického či LG rozložení.

Technické parametry LG Optimus 2X

Kompletní specifikace
Konstrukce123,9 × 63,2 × 10,9 mm, 139 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 980 × 1 080 px, 24 FPS
ChipsetnVidia Tegra 2, CPU: 2×1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2011, 13 000 Kč

Zdroje: engadget.com, engadget.com, lg.com

Diskuze ke článku
Filip
Vyzera to velmi dobre. Myslim ze to bude mat velky uspech hlavne dvojjadro a FullHD.
Jaroslav
Tak ten výkon zas tak super neni.
Superman
Já mám jenom jeden dotaz. Který byl první telefon se dvěma jádrama? LG nebo někdo jiný? Děkuju za odpověď.
Michal Kostka
Michal Kostka
Dobrý den, nejsem si jistý, je to pouze můj tip, ale myslím si, že nejspíše Motorola, ale je možné, že dvoujádro představil i některý z asijských výrobců například Toshiba, Acer a jiné. Ale určitě LG bude patřit mezi první adepty.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze