Nejlepší bezdrátová sluchátka

Dopřejte si kvalitní poslech
1
Nejlepší bezdrátová sluchátka
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • V dnešním výběru se zaměříme na nejlepší bezdrátová sluchátka
  • Vybrali jsme zástupce od Applu, Sony, Samsungu i Sennheiseru

Léty ověřený 3,5mm jack je na ústupu a vlajkové smartphony s ním bychom napočítali možná ani ne na prstech jedné ruky. Pokud nedáte na poslech „přes drát“ dopustit, můžete se stále spolehnout na USB-C, potažmo Lightning v případě Applu. V takovém případě si však musíte nejprve obstarat sluchátka s daným konektorem, případně zakoupit redukci, která může degradovat kvalitu zvukového přenosu a má nepěknou vlastnost se rychle pokazit (nebo ztratit).


Vybíráme nejlepší bezdrátová sluchátka

Mnoho uživatelů tak preferuje sluchátka bezdrátová, na která se v dnešním výběru zaměříme. Ta mají, stejně jako jiná řešení, spoustu výhod, ale také nevýhody dané samotnou konstrukcí. Z nesporných benefitů pochopitelně přijde jako první na mysl absence drátů, díky čemuž máte větší volnost a nehrozí, že si sluchátka neuváženým pohybem vytrhnete z telefonu či uší. Bezdrátová sluchátka také ocení všichni sportovci, kteří tak nemusí řešit, kudy provlečou dráty a kam umístí telefon při „workoutu“ v posilovně či venku.

Někdo by však pochopitelně mohl namítnout, že s bezdrátovými sluchátky přichází i nutnost pravidelného nabíjení nebo také teoreticky zhoršená kvalita poslechu, která je pro některé uživatele velmi důležitá. Pojďme se tedy podívat, co nejlepšího lze podle naší redakce v současnosti pořídit.

Samsung Galaxy Buds Pro

Galaxy Buds Pro jsou doposud nejlépe vybavenými bezdrátovými sluchátky Samsung. Velkou předností je zvýšená odolnost IP67, dostatečně dlouhá výdrž i vysoce kvalitní zvuk, který ospravedlňuje i relativně vyšší prodejní cenu. Sluchátka jsou navíc pohodlná a disponují povedeným aktivním potlačením hluku.

Vezmeme-li v potaz možnost drátového i bezdrátového nabíjení a povedenou aplikaci, je těžké najít nějaké negativum. Jediným mínusem může být snad jen absence lepší podpory pro zařízení s iOS, tu na druhou stranu Apple zase neposkytuje zařízením s Androidem.

Samsung Galaxy Buds Pro si můžete zakoupit na MP.cz.

Pokud hledáte něco opravdu originálního a preferujete spíše peckovou konstrukci, můžete zvážit nákup Galaxy Buds Live.

Tato sluchátka s ANC se chlubí dlouhou výdrží, vysokou kvalitou zvuku, ale hlavně stylovým designem. Originálnější opravdu bezdrátová sluchátka byste totiž v současnosti hledali jen stěží.

Samsung Galaxy Buds Live si můžete zakoupit na MP.cz.

Sony WF-1000XM4

Sony WF-1000XM4 jsou špičkově hrající sluchátka s bezprecedentním ANC, kterým nechybí zvýšená odolnost, dlouhá výdrž ani praktické funkce typu „Chat-to-Speak“. K nabíjení poslouží kromě obligátního USB-C nově také bezdrátová podložka a díky kompaktním rozměrům se sluchátka i s pouzdrem pohodlně vejdou do kapsy od kalhot.

Sony WF-1000XM4 – videorecenze

Pokud hledáte „skutečně bezdrátová“ sluchátka s podporou rychlého spárování Google Fast Pair pro Android i Windows 10 (Microsoft Swift Pair) s bezztrátovým kodekem LDAC od Sony, která jsou vhodná i pro sport, jen stěží najdete lepší volbu.

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4 – legenda, která způsobila poprask ve světě mostových sluchátek, se těší obrovské popularitě mezi odborníky i laiky. Svou pověst si získala díky kvalitní konstrukci, špičkovému zvuku, ale hlavně vyhlášenému režimu aktivního potlačení hluku. Potlačení hluku napomáhá pochopitelně samotná konstrukce. Aktivace ANC je však okamžitě znatelná. Díky ní se můžete ponořit do vlastního světa.

Sony WH-1000XM4 – videorecenze

Standardní zvukový projev potěší obzvláště milovníky basů, což však neznamená, že by nějak trpěl zbytek zvukového spektra. Skvěle podané jsou středy i čisté výšky, maximální hlasitost je navíc natolik vysoká, že ji pravděpodobně nikdy nevyužijete.

Sluchátka zvládnout až 30 hodin poslechu na jedno nabití a v případě potřeby je lze během pouhých 10 minut nabít na 5 hodin poslechu. Hlavní výhody nové generace pak spočívají ve funkci „Chat-to-Speak“, možnosti simultánního propojení s více zařízeními a automatickém zastavení/zapnutí přehrávání při nasazení a sundání z uší.

Apple AirPods Pro

Poslední generace ikonických AirPods, která v masovém měřítku nastartovala popularitu opravdu bezdrátových sluchátek, jsou značně vydařeným nástupcem. Hlavní novinkou je přítomnost aktivního potlačení okolního hluku, kterému napomáhá i změna konstrukce z peckových sluchátek na špuntová.

Nová Apple AirPods Pro nijak nezklamou ani po stránce kvality poslechu, který se řadí k tomu nejlepšímu, s čím se lze v současnosti u tohoto druhu sluchátek setkat. Jedinou nevýhodou může být snad pouze pro Apple typicky vyšší pořizovací cena. Pokud však žijete v ekosystému Applu, pak s největší pravděpodobností nebudete této investice litovat a sluchátka vás potěší dlouhou výdrží i skvělým aktivním potlačením hluku.

Apple AirPods Pro si můžete zakoupit na MP.cz.

Redmi Buds 3 Pro

Pokud hledáte dobře vybavená bezdrátová sluchátka, ale máte omezený rozpočet, dejte šanci Redmi Buds 3 Pro. V kompaktním plastovém pouzdře s matným povrchem najdete dvojici dobře tvarovaných sluchátek s certifikací IPX4 a nízkou hmotností necelých 5 gramů.

K propojení se zdrojem zvuku poslouží nejnovější Bluetooth 5.2 s deklarovaným dosahem až 10 metrů. Navzdory přívětivé ceně nechybí ani aktivní potlačení hluku či transparentní režim a díky velké baterii se můžete těšit celkem až na 28 hodin hudebního poslechu. Příjemným bonusem je pak podpora bezdrátového nabíjení standardu Qi.

Redmi Buds 3 Pro si můžete zakoupit na CZC.cz.


Diskuze ke článku
Charlie
Charlie
Jsem sluchově postižený a při hlasovém hovoru používám mobilní telefon spárovaný technologií Bluetooth pomocí indukční smyčky a naslouchatka. Těšil jsem se, že budu moct používat samostatně chytré hodinky s naslouchátkem bez nutnosti mít při sobě mobilní telefon.

Bohužel dočetl jsem se, že i když chytré hodinky disponují technologií Bluetooth, hlasový hovor nelze provádět v momentě, když jsou spárovaný sluchátka do uší. Při hovoru se přepnou na klasický reproduktor s mikrofonem. To je pro mne zklamání, protože v současné době lze připojit naslouchátka s telefonem bez nutnosti používat indukční smyčku. Takhle jsem nucen zůstat u mobilního telefonu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze