Vybíráme mobil (nejen) pod stromeček: 2.díl

NIŽŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDA Ať už se chystáte někomu dát dárek pod stromeček, či jen prostě hledáte mobilní telefon buď pro sebe nebo své nejbližší, máme tu pro vás seriál, ve kterém vám doporučíme ty nejlepší telefony v různých cenových kategoriích.

TIP: Přečtěte si první část seriálu: Jednoduché telefony

TIP: Přečtěte si třetí část seriálu: Vyšší střední třída

TIP: Přečtěte si čtvrtou část seriálu Multimediální telefony

TIP: Přečtěte si pátou část seriálu: Pracovní telefony

TIP: Přečtěte si šestou část seriálu: Stylové a Luxusní telefony

---------------------------------NIŽŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDA---------------------------------

Zlatá střední cesta. Přesně tak jde definovat telefony, o kterých se budeme bavit. Volání a SMSkování nestačí, zároveň ale není důvod investovat přebytečné množství peněz. Střední třídu jsem rozdělil na nižší a vyšší. Nejdříve se samozřejmě podíváme na tu nižší. Vybral jsem pro tuto kategorii samozřejmě ty nejlepší a Vám už zbývá než si vybrat ten nejvhodnější.

Sony Ericsson W200i

Tímto telefonem navážu na předchozí kapitolu. W200i už patří do kategorie Walkman, takže je určen především pro poslech hudby. Dále ale nenabízí žádné převratné funkce, fotoaparát je pouze ve VGA rozlišením, navíc chybí třeba Bluetooth nebo EDGE. Na druhou stranu ale vydrží dlouho na jedno nabití, takže si užijete pořádně dlouhou dobu poslechu hudby (až 18 hodin), má slot na paměťové karty M2 (karta 128 MB v balení), navíc cena je velmi příznivá.

TIP: zde si můžete přečíst recenzi Sony Ericssonu W200i

Průměrná cena na našem trhu: 2 800 Kč s DPH

Sony Ericsson V640i

Tento telefon speciálně určený pro prodej u Vodafonu, hraničí mezi telefonem nižší střední třídy a stylovým telefonem. Nabízí přehrávač hudby jako u Walkmanu a 2Mpix fotoaparát s 4násobným digitálním zoomem skoro jako u Cyber-shotu K550i. Tento telefon je prostě jasná zlatá střední třída. Navíc nabízí rychlé datové přenosy EDGE a dokonce i HSDPA. Dále nabízí i podporu 3G a druhou přední kamerku určenou pro videohovory. Kdo hledá elegantní telefon, který umí od každého něco, tak ať jde právě do Sony Ericssonu V640i.

TIP: zde si můžete přečíst preview Sony Ericssonu V640i

Cena u Vodafonu: 5 977 Kč s DPH

Nokia 6300

Další telefon, který je přímo určen jako telefon střední třídy. Tento telefon navazuje na slavnou Nokii 6230 a i 6300 je už teď velmi známá, takže rozhodně není pro ty, kteří chtějí originální telefon. Design je poněkud konzervativní, ničím Vás moc nepřekvapí, což je ale zase někdy i dobře. Jsou ale použity kvalitní materiály a navíc má telefon velmi příjemné rozměry a hmotnost. Svoji výbavou ničím nepřekvapí, na druhou stranu se nedá říct, že něco vysloveně postrádá. Telefon je určen hlavně pro studenty či pro manažery, který nepotřebují operační systém.

TIP: Recenzi telefonu si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 4 800 Kč s DPH

Nokia 5300 XpressMusic

Další velmi známý telefon od Nokie. Už svým názvem jasně říká, že je určen především pro poslech hudby. Pokud hledáte telefon pouze pro poslech hudby, jděte radši do levnějšího Sony Ericssonu W200i. Pokud hledáte elegantní telefon, se kterým ulovíte i nějakou tu fotku a poslechnete si nějakou hudbu, jděte do Nokie 6300. V případě, že jste si z těchto dvou nevybrali, tak pro ty tu je připravena Nokia 5300. Světle červeno bílý (nebo také šedo bílý či celý černý) telefon výsuvné konstrukce, s 1,3 Mpx fotoaparátem a slotem pro paměťové karty microSD (až 2GB). V balení najdete paměťovou kartu s 256 MB.

TIP: Recenzi si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 5 000 Kč s DPH

Stejně jako první, tak i druhá kapitola utekla jako voda a Vám už již nezbývá, než se rozhodnout, který z vybraných se bude hodit nejlépe. V případě nejasností či dotazů se můžete obrátit na nás v diskuzi pod článkem. Další kapitolu očekávejte již brzy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze