Vybíráme mobil (nejen) pod stromeček: 3.díl

VYŠŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDA Ať už se chystáte někomu dát dárek pod stromeček, či jen prostě hledáte mobilní telefon buď pro sebe nebo své nejbližší, máme tu pro vás seriál, ve kterém vám doporučíme ty nejlepší telefony v různých cenových kategoriích.

TIP: Přečtěte si první část seriálu: Jednoduché telefony

TIP: Přečtěte si druhou část seriálu: Nižší střední třída

TIP: Přečtěte si čtvrtou část seriálu Multimediální telefony

TIP: Přečtěte si pátou část seriálu: Pracovní telefony

TIP: Přečtěte si šestou část seriálu: Stylové a Luxusní telefony

---------------------------------VYŠŠÍ STŘEDNÍ TŘÍDA---------------------------------

Zlatá střední cesta. Přesně tak lze definovat telefony, o kterých se budeme bavit. Oproti nižší střední třídě už ale začíná přituhovat a důležitými se stávají také především lepší fotoaparáty, exkluzivnější design a propracovanější funkce. Jaký telefon je ale v poměru cena/výkon nejlepší? Jaký se pro Vás, Vaše příbuzné či kamarády bude hodit? Začtěte se do tohoto článku a budete mít jasno.

Sony Ericsson K810i

Tento telefon je následovníkem velmi známého Sony Ericssonu K800i, který jako první přinesl název Cyber-shot. Telefon je tedy určen především pro fotografování. Má 3 Mpx fotoaparát a automatickým zaostřováním, xenonovým bleskem a další vymoženosti. Zamrzí ale kvalita nahrávání videa, která je spíše podprůměrná. K810i je jen menší evolucí K800i, nabízí ale mnohem hezčí design a nové aplikace. Navenek působí mnohem moderněji a vyspěleji. Pokud rádi fotografujete a nahrávání videa moc nepoužíváte a máte rádi moderní a elegantní telefony, je pro Vás K810i jasná volba. Pokud si chcete připlatit a vyžadujete špičkový přístroj, je zde ještě horká novinka K850i s 5 Mpx fotoaparátem.

TIP: zde si můžete přečíst preview tohoto telefonu

Průměrná cena na českém trhu: 7 200 Kč s DPH

Samsung U600

Skvělý telefon od Samsungu, který už je sice trošku dražší, ale svoji výbavou ohromí. Na to, že je telefon výsuvné konstrukce a na to, že se uvnitř telefonu skrývá 3,2 Mpx fotoaparát, je tloušťka telefonu 10,9mm přímo zázračná. Navíc stejně jako Sony Ericsson V640i se už napůl řadí mezi stylové telefony. Telefon je určen jak pro zábavu tak pro práci. Má skvělé funkce jako např. rozpoznání vizitek či razítko a další vychytávky. Navíc má TV výstup, takže se skoro na každé televizi s pomocí kabelu můžete pochlubit svými fotografiemi apod.

TIP: zde si můžete přečíst recenzi tohoto telefonu

Průměrná cena na našem trhu: 7 900 Kč s DPH

Sony Ericsson W880i

Další velmi tenký telefon, tentokrát od Sony Ericssonu. Na rozdíl od Samsungu U600 má ještě menší tloušťku, a to 9,5mm. Má ale horší fotoaparát a jeho cena je přibližně o 2 000 Kč vyšší. V balení ale najdete kromě 1 GB paměťové karty i výborná stereofonní sluchátka s možností připojit svá vlastní díky 3,5 mm Jacku. W880i je na rozdíl od Samsungu U600 určen především pro kvalitní poslech hudby, fotografování jde trošku stranou. Telefon je stejně jako U600 velmi stylový, jen ta tlačítka jsou možná trošku nešťastně řešena.

TIP: zde si můžete přečíst recenzi tohoto telefonu

Průměrná cena tohoto telefonu: 8 700 Kč s DPH

HTC S710

Toto HTC je zvláštní především svou jedinečnou konstrukcí. Kromě normální alfanumerické klávesnice totiž nabízí po otevření doleva i plnohodnotnou QWERTY klávesnici. Má operační systém Windows Mobile 6.0 a je určen spíše pro práci než pro zábavu. I tak v něm ale najdete aspoň 2 Mpx fotoaparát, takže o momentky nebude nouze. Horší už je to s nahráváním videa, které je pouze v rozlišení 176 x 144 pixelů. Telefon podporuje paměťové karty typu MicroSD, pro někoho rozhodujícím faktorem pro koupi tohoto telefonu je hlavně absence dotykového displeje.

TIP: zde si můžete přečíst recenzi tohoto HTC

Průměrná cena na našem trhu: 8 750 Kč s DPH

Nokia 6500 Classic / Slide

Ať už budeme mluvit o 6500 Classic či Slide, tak oba dva telefony se možná dřív nebo později stanou hitem vyšší střední třídy, a tak je vřele doporučuji koupit svým nejbližším, dokud se ještě nestanou masově rozšířeným hitem. Pokud chcete ušetřit, kupte jim verzi Classic. Z názvu je jasné, že telefon je klasické konstrukce. Použity jsou kvalitní materiály, navíc tloušťka telefonu se vešla do 10 mm ! Pro fotografovaní je tu připraven 2 Mpx fotoaparát, na natáčení kvalitního videa však zapomeňte. Paměť telefonu činí vynikajících 1GB, kdo si ale potrpí na paměťové karty, musí sáhnout jinam. Pokud Vám nevadí utratit pár stovek navíc, je tu rozměrnější verze Slide, která má výsuvnou konstrukci, podporuje paměťové karty typu MicroSD, má mnohem lepší 3 Mpx fotoaparát s autofocusem a nahrávání videa můžete ve skvělém VGA rozlišením. Oba dva telefony běží na platformě Series 40 3rd Edition. Teď už je jen na vás, jestli se pro jednu z těchto Nokií rozhodnete.

TIP: Preview Nokie 6500 classic si můžete přečíst zde , recenzi Nokie 6500 slide zde

Průměrná cena na našem trhu: Classic: 9 600 Kč s DPH ; Slide: 10 500 Kč s DPH


vlevo verze Classic, vpravo Slide
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze