Vybíráme mobil (nejen) pod stromeček: 4.díl

MULTIMEDIÁLNÍ TELEFONY Ať už se chystáte někomu dát dárek pod stromeček, či jen prostě hledáte mobilní telefon buď pro sebe nebo své nejbližší, máme tu pro vás seriál, ve kterém vám doporučíme ty nejlepší telefony v různých cenových kategoriích.

TIP: Přečtěte si první část seriálu: Jednoduché telefony

TIP: Přečtěte si druhou část seriálu: Nižší střední třída

TIP: Přečtěte si třetí část seriálu: Vyšší střední třída

TIP: Přečtěte si čtvrtou část seriálu: Multimediální telefony

TIP: Přečtěte si pátou část seriálu: Pracovní telefony

TIP: Přečtěte si šestou část seriálu: Stylové a Luxusní telefony

---------------------Díl 4. -- MULTIMEDIÁLNÍ TELEFONY ------------------------------

Zábava. Pokud jde u vás práce stranou a telefon používáte především k poslechu hudby, focení a hraní her, pak je tu pro vás právě tento díl. Vrhneme se na ty nejvyspělejší multimediální telefony. Pořádný fotoaparát, nahrávání videa, přehrávání hudby či rychlá data tu nejsou problém. Pojďme se podívat na ty telefony, které vám padnou přímo do ruky a prostě si je zamilujete.

LG KU990

Nástupce již hodně známého telefonu LG KE850 Prada. Nabídne velký dotykový displej s úhlopříčkou 3 palce a rozlišením 240 x 400 bodů. Navíc nabídne i 5 Mpx fotoaparát s autofocusem, xenonovým bleskem a stabilizátorem obrazu. Video můžete nahrávat až ve VGA rozlišení při 30 snímcích za sekundu, při použití horšího QVGA rozlišení dostanete až neuvěřitelných 120 snímků za sekundu. Telefon poběží na operačním systému Windows Mobile, takže se lze těšit na personalizaci podle vkusu a potřeb uživatele.

Průměrná cena na našem trhu: 11 500 Kč s DPH

Nokia N82 a Nokia N95 8GB

Naprostá špička všech multimediálních telefonů. Dáváme sem jak N82, tak i N95 8GB, jelikož se po funkční stránce jedná v podstatě o shodné telefony s minimálními rozdíly. N82 má oproti N95 8GB příjemnější cenu a podobnou výbavu. Telefon je klasické konstrukce a hlavním lákadlem je kromě GPS především perfektní 5 Mpx fotoaparát s autofocusem, který oproti N95 8GB přináší navíc i xenonový blesk. V telefonu najdete prakticky vše. To se dá říci i o datové výbavě, která je díky HSDPA i Wi-Fi kompletní. Interní paměť telefonu je 100 MB a v balení naleznete i 2 GB kartu microSD. Nokia N95 8GB je ještě lepší. Telefon má výsuvnou konstrukci na obě strany a je takovou evolucí klasické N95. Přináší větší baterii, takže by měl už vydržet déle na jedno nabití. Má trošku pozměněné ovládací prvky, větší displej a celý je zahalalen do černého hábitu. Hlavním rozdílem pak je především interní paměť o velikosti 8GB. Výbava je jinak velmi podobná jak N82, tak klasické N95.

Průměrná cena na našem trhu: Nokia N82: 14 500 Kč s DPH ; Nokia N95 8GB: 16 000 Kč s DPH

Nokia N82
Nokia N95 8GB

Samsung G800

Nejlevnější mobil s 5 Mpx fotoaparátem na trhu. Navíc má i 3-násobný optický zoom a xenonový blesk. Jedná se tedy o jeden z nejlépe vybavených fotomobilů na trhu. Možná trošku zamrzí natáčení videa pouze v QVGA rozlišení, což ale pro někoho není tak důležité. Datová výbava je stejná jako u Sony Ericssonu K850i, nechybí EDGE ani HSDPA, bohužel ale chybí Wi-Fi. G800 je velmi elegantní a ti, kteří zrovna nepotřebují ultra tenký telefon, budou nadšeni. Navíc vzhledem k výbavě je cena opravdu velmi dobrá, takže už můžete začít přemýšlet nad tímto telefonem.

Průměrná cena na našem trhu: 11 000 Kč s DPH

Sony Ericsson K850i

Nástupce světoznámých telefonů K750i, K800i a K810i. Přináší výborný 5 Mpx fotoaparát, který se honosí stejně jako třeba K800i jménem Cyber-shot z digitálních fotoaparátu Sony. Dále už konečně umí nahrávat videa alespoň v rozlišení QVGA. Telefon je také určen pro prohlížení internetových stránek, nabídne totiž kromě GPRS a EDGE i velmi rychlé HSDPA. Hodně ale zamrzí absence Wi-Fi. Naopak vás může oslnit slotem pro dva druhy paměťových karet: Memory Stick Micro a MicroSD. K850i není rozhodně pro každého, na její ovládání si nezvykne každý, navíc jsou skoro všude vidět otisky prstů. Najdete ho ve dvou barevných variantách: Velvet Blue a Luminous Green. Pokud s výběrem telefonu moc nespěcháte, můžete si počkat na další barevná provedení, která možná už brzy Sony Ericcson představí.

TIP: zde si můžete přečíst podrobnou recenzi

Průměrná cena na našem trhu: 13 000 Kč s DPH

Sony Ericsson W960i

Při koupi tohoto telefonu si už budete muset trošku připlatit. Je to jeden z nejvybavenějších telefonů, které lze nyní najít na trhu. Zároveň se jedná i o nejlepší Sony Ericsson řady Walkman. Nechybí zde 3 Mpx fotoaparát s autofocusem, který se však někomu může zdát svými parametry nedostatečný. Telefon ale není určen přímo pro focení, hlavním lákadlem je špičkové poslouchání hudby. Nejen že dostanete kvalitní sluchátka, ale i pořádnou dávku paměti. Interní paměť totiž činí 8 GB, takže už ani nebudete muset shánět paměťové karty. Někoho možná zamrzí absence EDGE a HSDPA, mě osobně ale aspoň potěší přítomnost Wi-Fi. Telefon navíc běží na operačním systému Symbian UIQ a nechybí dotykový displej.

Průměrná cena na našem trhu: 15 000 Kč s DPH

Konec zábavy. Konec Multimédií. Doufám, že už máte jasno, jaký je multimediální telefon právě pro vás či pro vaše blízké. Myslíte si, že v našem přehledu chybí některý ze špičkových multimediálních telefonů? Napište nám a my jej do článku po zvážení rádi zařadíme. Rovněž pokud vás cokoliv zajímí ohledně výše uvedených telefon, můžete se nás zeptat na cokoliv v diskuzi pod článkem. Následují už jen díly o pracovních a stylových telefonech. Na ty se můžete těšit již brzy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze