Vybíráme mobil (nejen) pod stromeček: 6.díl

STYLOVÉ A LUXUSNÍ TELEFONY Ať už se chystáte někomu dát dárek pod stromeček, či jen prostě hledáte mobilní telefon buď pro sebe nebo své nejbližší, máme tu pro vás seriál, ve kterém vám doporučíme ty nejlepší telefony v různých cenových kategoriích.

TIP: Přečtěte si první část seriálu: Jednoduché telefony

TIP: Přečtěte si druhou část seriálu: Nižší střední třída

TIP: Přečtěte si třetí část seriálu: Vyšší střední třída

TIP: Přečtěte si čtvrtou část seriálu: Multimediální telefony

TIP: Přečtěte si pátou část seriálu: Pracovní telefony

---------------------Díl 6. ----- STYLOVÉ A LUXUSNÍ TELEFONY ----------------------------

O letošní Vánocích mají velmi silné slovo stylové a luxusní telefony. V roce 2008 se dá očekávat ještě větší rozšíření lesklých a jinak designově ozvláštněných telefonů. Je ale těžké poznat, jaký telefon je ten opravdu stylový. U těch dražších by měly být použity kvalitní, krásné a drahé materiály. Ty levnější bojují často malými rozměry a jednoduchým, ale líbivým vzhledem. Designově nápaditý zevnějšek často vhodně doplňuje i přizpůsobený software telefonu, který je většinou opatřen například stylovými tématy nebo stylovými funkcemi. V tomto dílu se navíc přesvědčíte, že stylový telefon není jen pro dámy. Ty však zůstávají stále hlavní cílovou kategorií.

Samsung M300

Jestli máte rádi malá, krásná a levná véčka, která se vejdou všude a jsou velmi praktická, máme tu telefon přímo pro vás. Tento malý Samsung vám malými rozměry a nízkou hmotností přímo učaruje. Vydrží dlouho na jedno nabití, což vám určitě zvedne náladu ještě více. Daní za malé rozměry a nízkou cenu je pouze základní výbava. Zamrzí paměť, která má velikost pouze 600 KB, přičemž chybí paměťové karty.

Průměrná cena na našem trhu: 2 500 Kč s DPH

Mivvy Music

O malých telefonech si budeme povídat i nadále. Neříká se náhodou, že co je malé, to je hezké. Mivvy Music je nejmenší mobilní telefon na světě. Svými malými rozměry dokáže porazit i leckteré MP3 přehrávače. Jako MP3 přehrávač také vypadá a nabízí i hudební funkce. Nechybí například klasický 3,5 mm Jack nebo slot na paměťové karty typu MicroSD, což vás jistě potěší. Pozitivem je také velmi přijatelná cena.

TIP: Malé preview malého telefonu si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 3 000 Kč s DPH

LG Shine

Toto LG má za úkol navázat na velké úspěchy svého předchůdce LG Chocolate. Nabízí velmi luxusní vzhled s kovovými kryty a lesklou přední částí, vysouvací konstrukci a netradiční ovládání pomocí otočeného válečku. Výbava je na stylový telefon poměrně slušná. Nechybí kvalitní 2 Mpx fotoaparát, EDGE nebo například prohlížeč dokumentů Word, Excel nebo Powerpoint. Veškerá svá data si můžete ukládat na paměťové karty typu MicroSD, v balení ale žádnou bohužel nenajdete. Zaujmout vás může telefon hlavně díky ceně, která je na luxusní telefon celkem nízká.

TIP: Podrobnou recenzi si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 6 100 Kč s DPH

Sony Ericsson T650i

Jedinečný stylový telefon určený jak pro pány (především v modré variantě), tak i pro dámy (především v zelené variantě). Pokud se chcete mírně odlišit, získat krásný telefon, který je vyroben z kvalitních materiálů a navíc chcete pořádnou dávku funkční výbavy, mohl by být model T650i právě pro vás. Pozornost okolí na sebe strhne díky zajímavé klávesnici, podsvělenou pulzujícími a dalšími světelnými efekty. Rozsáhlá funkční výbava zahrnuje i 3 Mpx fotoaparát nebo hudební funkce na úrovni některých telefonů řady Walkman. V balení spolu s telefonem nechybí elegantní stojánek.

TIP: Podrobnou recenzi si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 10 000 Kč s DPH

Nokia 7390

Tato véčková Nokia patří do módní kolekce L’Amour. Tuto kolekci telefonů poznáte především díky různým ornamentům nebo květinovým tématům. Nokia 7390 se ale od svých kolegů z této kolekce liší především tím, že nabízí kromě zajímavého vzhledu i špičkovou funkční výbavu. Nabízí například 3 Mpx fotoaparát s velkým množstvím nastavení či nahrávání videa ve špičkovém rozlišení 640 x 480 bodů. Dámy ocení především růžovou variantu, pánové zase konzervativnější hnědou. Obě verze zaujmou měkkým povrchem v zadní části připomínajícímu kůži, díky kterému se telefon příjemně drží.

TIP: Podrobnou recenzi si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 9 200 Kč s DPH

Motorola Razr 2

Když se řekne Razr, skoro každý si vzpomene na úspěšnou mobilní žiletku od Motoroly. Vy už ale můžete překvapit nástupcem tohoto úspěšného telefonu, který se jmenuje Razr 2 a je ještě ostřejší než dříve. Telefon zaujme především svým designem, výbava je spíše průměrná. Neobvyklá je hned dvojice velkých QVGA displejů. Hodit se může i 2 Mpx fotoaparát nebo Bluetooth. Zamrzí naopak pouze 420MB vnitřní paměti bez možnosti rozšíření paměťovými kartami. Chybí také UMTS.

TIP: Preview tohoto telefonu si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 9 400 Kč s DPH

Nokia 7900 Prism

Opravdu velmi stylový telefon určený především pro ty skupiny lidí, který vyhledávají až extravagantní vzhled. Jak už je z názvu poznat, celý design je stavěn na trojúhelnících. Výbava telefonu je spíše průměrná, na cenu telefonu už přímo podprůměrná. Tak to ale u luxusních telefonů chodí. Nabídne například QVGA displej, 2 Mpx fotoaparát nebo 1 GB vnitřní paměti.

TIP: Preview trojúhelníkového telefonu si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 11 500 Kč s DPH

Nokia 8600 Luna

Tato Nokie je už opravdu luxusním telefonem, který neuvidíte na každém kroku. Zvláštností je skleněný povrch, kryjící magicky pulzující klávesnici. Konstrukce je stejná, jako u modelu 8800 Sirocco, klávesnice se tedy zasouvá jakoby do pouzdra. Jisté je, že s tímto telefonem své okolí okouzlíte. Pokud bude potřeba, poslouží vám i 2 Mpx fotoaparát. Všechna svá data budete ale muset ukládat jen do vnitřní paměti o velikosti 128 MB, slot na paměťové karty totiž chybí.

TIP: Podrobnou recenzi si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: 20 000 Kč s DPH

Nokia 8800 Sirocco / 8800 Arte

Nokie řady 8800 byly vždy synonymem nejluxusnějších telefonů v sériové produkci. V současné době jsou v prodeji verze 8800 Sirocco a 8800 Sirocco Gold. Již za pár týdnů se však do prodeje dostanou i novinky s lepší výbavou označené 8800 Arte a 8800 Saphire Arte. Oběma posledně jmenovaným dominuje kovová konstrukce a broušené ocelové kryty. Zatímco ty u Nokie 8800 Arte doplňuje na přední a zadní straně černé sklo, u hnědé varianty Sapphire Arte se ve stejných místech nachází pravá kůže. Střed navigační klávesy je u této verze navíc vyroben z imitace safíru. Nokie 8800 Arte navíc mohou nabídnou velmi kvalitní fukční výbavu, do které patří i 3,2 Mpx fotoaparát, UMTS nebo 1GB paměti.

TIP: Podrobnou recenzi Nokie 8800 Sirocco si můžete přečíst zde

Průměrná cena na našem trhu: Nokia 8800 Sirocco Black, Silver: 25 000 Kč s DPH ; Gold: 34 000 Kč s DPH

TIP: preview Nokií 8800 Arte a Saphire Arte naleznete zde.

Průměrná cena na našem trhu: Nokia 8800 Arte 32 000 Kč s DPH ; 8800 Saphire Arte: 38 250 Kč s DPH

Pokud toužíte po ještě stylovějších a luxusnějších telefonech, můžeme zmínit například Samsung Serenata nebo luxusní telefony Vertu.

Tímto dílem náš seriál končí. Doufáme, že máte o něco větší přehled, co koupíte sobě či vašim nejbližším. Pokud vám je pořád něco nejasné, obraťte se na nás v diskuzi pod článkem. Přejeme vám veselé Vánoce a šťastný nový mobilní rok.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze